Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 13:42

Αφιέρωμα στον Κώστα Τσάκωνα και τον Θόδωρο Μαραγκό

Προβολή αφιερωμένη στον ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα και τον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας...

Θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού για τη ζωή και το έργο του Κώστα Τσάκωνα, με τίτλο «Όλο Γελούσε», και η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «Το Όραμα του Θοδωράκη». 

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

Η ταινία
Αναλυτικότερα, το ντοκιμαντέρ «Όλο Γελούσε» καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής και από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του: «6 χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του!».

Το Νοέμβριο του 2018, η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, όπου απέσπασε 3 βραβεία: το πρώτο βραβείο γέλιου, το βραβείο κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.
Σενάριο- σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Μοντάζ : Τζανέτος Κομηνέας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού
Διαρκεια: 60’                                                                          

Το «Όλο Γελούσε» είναι συνδεδεμένο με τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, «Το όραμα του Θοδωράκη».
Η πορεία του Θοδωράκη ξεκινάει από το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερη ανάγκη του να καταφέρει να ζωγραφίσει και το όραμά του.
Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός
Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας  
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Αγγελική Μαραγκού
Διαρκεια: 18’

Είσοδος: 5 ευρώ για την ενίσχυση του σκηνοθέτη