Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 14:57

Έτοιμος ο Δήμος Καλαμάτας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του - Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα

Νίκος Μαλαπέτσας, Κέλλυ Φερέτου, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Λαμπρόπουλος Νίκος Μαλαπέτσας, Κέλλυ Φερέτου, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Λαμπρόπουλος

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η καρναβαλική παρέλαση εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου. Ο δήμαρχος τόνισε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα χαράς και ζωντάνιας και πως για το σκοπό αυτό ο Δήμος έχει συνεργαστεί με φορείς και επιχειρηματίες. Τις εκδηλώσεις παρουσίασε η υπεύθυνη του καρναβαλιού, Κέλλυ Φερέτου, ενώ χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νίκος Μαλαπέτσας και ο επιχειρηματίας του Ιστορικού Κέντρου Γιάννης Λαμπρόπουλος…

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι η πόλη της Καλαμάτας θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την περίοδο των αποκριών και σημείωσε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. 

Σε ό,τι αφορά την υγειονομική κατάσταση ο δήμαρχος αναφέρθηκε έμμεσα και στην ατομική ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος έχει πλέον εκπαιδευτεί για το τι πρέπει να κάνει για την προστασία της υγείας του. 

Τέλος ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να περάσει καλές απόκριες ευχόμενος χαρακτηριστικά: “Να φορέσουμε το καλύτερό μας χαμόγελο έστω και κάτω από τη μάσκα”. 

Ο Παντελής Δρούγας ευχήθηκε να περάσει η υγειονομική κρίση το συντομότερο ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και σε ό,τι αφορά το Καλαματιανό Καρναβάλι. 

Η Κέλλυ Φερέτου αναφερόμενη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είπε ότι έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο να χαρεί και να διασκεδάσει, με την τήρηση πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο τις 12 το μεσημέρι με το σόου του μάγου Sankara, το οποίο όμως θα πραγματοποιηθεί, σε εφαρμογή του υγεινομικού πρωτοκόλλου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (και όχι στην πλατεία, όπως αναγράφεται στην αφίσα και το πρόγραμμα). Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 6 Μάρτη, με την συναυλία των ONIRAMA. 

Ο Νίκος Μαλαπέτσας δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και τόνισε ότι όλοι μαζί δίπλα από τη δημοτική αρχή μπορούν να διασκεδάσουν σε ένα αξέχαστο καρναβάλι. 

Τα συγχαρητήριά του στο δήμαρχο έδωσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, επιχειρηματίας από την Αμφείας του Ιστορικού Κέντρου, για το πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί για τις απόκριες, ενώ κάλεσε τον κόσμο να υποδεχτεί το καρναβάλι με χαμόγελο, επισημαίνοντας ακόμη ότι το οι απόκριες αποτελούν την περίοδο πριν από το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για τις επιχειρήσεις. 

Στ.Μ.