Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 23:05

Πέφτει η αυλαία του 9ο Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη

Πέφτει η αυλαία του 9ο Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Πέφτει την Τετάρτη, 11 Μαΐου, η αυλαία του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”, με το ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, που θα παρουσιάσει την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.30 το και η τελετή λήξης θα γίνει από το Σύλλογο “Η Χαρά του Παιδιού”, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, στις 10.45 το πρωί…

Την Τρίτη το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με τον “Προμηθέα Δεσμώτη”, του Αισχύλου, από τη θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA  THEATRE lab. 

Η σκηνοθεσία έγινε σε συνεργασία των φοιτητών με τους καθηγητές ΙΑΝ  MORGAN και CHRISTOFER SIVERTSEN, ενώ την παράσταση παρακολούθησε και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του  Μ Α Τheater LAB  - Royal Academy of Dramatic Art  ANDREW VISNEVSKI. 

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από το Πειραματικό -10ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Κολλέγιο Νότιας Αγγλίας, το 7ο  Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το Γυμνάσιο Αριστομένους.  

Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ομάδες μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, παρουσίασαν χορικά σε σκηνοθεσία και κίνηση Κωνσταντίνας Κορμά και απόδοση κειμένου Γιώτας Λόντου και Γεωργίας Τσαγκάνη. Το πρώτο χορικό από την «Ελένη» του Ευριπίδη, παρουσίασαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το δεύτερο χορικό από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Πραγματοποίησαν επίσης επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που επιμελήθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Μπουγά, φιλόλογος Μιχάλης Kουσουλάκος.