Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 17:23

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών περιλαμβάνει η “Γιορτή της Μουσικής” στην Καλαμάτα, που μετρά φέτος 10 χρόνια ζωής και ξεκινά το Σαββατοκύριακο 14/15 Μαΐου 2022 στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. “Κορυφαίοι σολίστ και δεξιοτέχνες θα βρεθούν στην πόλη έως τις 22 Ιουλίου. Συναυλίες, Masterclasses, διαλέξεις, ρεσιτάλ και ο γνωστός, πλέον, «Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας» είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιάζονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου "Θεόδωρος Αγγελόπουλος", καθώς και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνουν από κοινού η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις", το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας "ΤΕΡΨΙΣ" . Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο καθηγητής Αντώνης Κουφουδάκης και την επιμέλεια ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. 

Το πρόγραμμα του διημέρου που ακολουθεί  14 & 15 Μαΐου 2022 

Σάββατο 14  Μαΐου  2022 ώρα 20:30

Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τη Μαρία Κολόζου

Η Μαρία Κολόζου είναι διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και πλούσιο παιδαγωγικό έργο. Τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί έξι συναπτά έτη και ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα μας παρουσιάσει έργα των Γ.Νούση, I.Albeniz, A. Barrios, A.Laouro, A.Piazzolla κ.ά.

«Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας  παρουσιάζει στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σύγγραμμα του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα καθώς και οι πολιτισμικές και παιδαγωγικές τους προεκτάσεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίασης. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι Στάθης Γυφτάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δ.ΩΚ. , Αντώνης Κουφουδάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας), Δημήτρης Κοτρωνάκης (Σολίστ Κιθάρας), Άκης Σιψάς ( Διπλωματούχος Κιθάρας).

 Είσοδος Ελεύθερη

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ώρα 20:30 

Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Θ. Αγγελόπουλος (οδός  Αριστομένους 95)

 «Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης  χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Έχει  κατακτήσει πολλά Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει  πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Κίελτσε , τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κραϊόβα , τη συμφωνική ορχήστρα “Artave”, την “Καμεράτα” και την ορχήστρα “Φιλαρμόνια”.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. 

Κόστος εισιτηρίου 5 ευρώ.