Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 15:25

Επιστρέφει, γίνεται ολοήμερη, παρουσιάζει καινοτομίες η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία

Επιστρέφει, γίνεται ολοήμερη, παρουσιάζει καινοτομίες η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία

Φεστιβαλικό χαρακτήρα παίρνει από φέτος η ιστορική Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου και το πρόγραμμα της οποίας θα ξεκινήσει από το πρωί και θα περιλαμβάνει δράσεις και παρουσιάσεις καινοτόμες και πρωτοποριακές για τα πλαίσια της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας. Η Γιορτή Πατάτας θα πραγματοποιηθεί για 35η χρονιά, μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω της υγειονομικής κατάστασης και είναι από τις ιστορικές γιορτές αγροτικών προϊόντων. Τη γιορτή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας, ο οποίος ενημερώνει σχετικά:

«Με τη μορφή Φεστιβάλ θα γίνει η φετινή διοργάνωσης της 35ης Γιορτής Πατάτας με εκδηλώσεις από το πρωί στις 10 π.μ. Κύρια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης είναι το σερβίρισμα «self-service» με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, η πραγματοποίηση με «μηδενικά απορρίμματα» (zero-waste) και οι εκδηλώσεις, δραστηριότητες και εργαστήρια για όλη την οικογένεια από τις 10 το πρωί, μέχρι τη μουσική βραδιά στις 09:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α) 10:00 – 13:00:  Παιχνίδια, διαδρομές και εργαστήρια για όλη την οικογένεια.

β) 18:00: Παζάρι τοπικών προϊόντων και παζάρι ρούχων Δημοτικού Καταστήματος Ανταλλαγής Αλαγονίας.

γ) 13:00, 13:30, 17:00 & 17:30: Μουσειακές Ξεναγήσεις στην Παταταποθήκη με τίτλο «Παταταποθήκη, Πολιτισμός και Κοινωνία: από το χθες στο αύριο».

δ) 19:00 ανοιχτή συζήτηση – παρέμβαση για τα τοπικά προϊόντα (Δημοτικό Σχολείο Αλαγονίας).

ε) 21:30 Μουσική βραδιά με το μουσικό συγκρότημα «Σπονδές».

Η διοργάνωση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Περισσότερες πληροφορίες και όλες οι λεπτομέρειες θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας http://alagonia.org και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στο http://fb.me/alagonia.org. Τα στοιχεία επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι: email το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλέφωνο το 6976510534».