Ο δήμαρχος, ο γενικός διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗΣ Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων, αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας και ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Πάρκο Σιδηροδρόμων κάλεσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν την έκθεση, να γνωρίσουν την αγροτική παράδοση και τα αγροδιατροφικά προϊόντα του τόπου.
Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας ήταν και είναι προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας, κάτι που φαίνεται και στον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης όσον αφορά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης.
Επίσης ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές αυτών των εκδηλώσεων, τους συμμετέχοντες παραγωγούς και φυσικά τη ΣΥΚΙΚΗ, που είναι ο μέγας χορηγός.
Ο γενικός διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που όπως είπε έδωσαν τη δυνατότητα στη ΣΥΚΙΚΗ να προβάλει το σύκο μέσα από αυτή την εξαιρετική εκδήλωση. Είπε επίσης ότι η ΣΥΚΙΚΗ είναι κυρίως εξαγωγέας σύκων, όμως της δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει το σύκο και στην εσωτερική αγορά και ιδιαίτερα να προβάλει τη διατροφική αξία του προϊόντος στις μικρότερες ηλικίες.
Ο αντιδήμαρχος κ. Σκοπετέας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή.
Ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Λιοντήρης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος δεν έχει ευθύνη για την πρωτογενή παραγωγή ωστόσο τόνισε ότι πάντα στηρίζει τους παραγωγούς, μέσα και από εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.
Στ.Μ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
19:30 Μουσικό Πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
20:00 Εγκαίνια.
20:30 Μουσικό Πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
20:00 Συναυλία συνόλων μοντέρνας μουσικής Μουσικού Σχολείου και Καλλιτεχνικού Στεκιού.
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Κατσούλης
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
20:00 Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού και παραδοσιακά παιχνίδια
από την Αυτοσχέδια Σκηνή και το Θέατρο Βαγόνι.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
20:00 Κεντρική λαογραφική εκδήλωση. Επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων & λαογραφικά δρώμενα, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου.
Ωράριο λειτουργίας παρουσίασης προϊόντων
καθημερινά 18.00 - 23.00
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004