Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:41

Από τις ιστορικές πρεμιέρες του ΜΕΘ την Πέμπτη με “Το γλέντι”

Λίνος Δουλάμης, Ολυμπία Βενιζελέα, Βίνα Μάλαμα, Γιώργος Παντελόπουλος, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Ανδρέας Μεταξάς Λίνος Δουλάμης, Ολυμπία Βενιζελέα, Βίνα Μάλαμα, Γιώργος Παντελόπουλος, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Ανδρέας Μεταξάς

Ιστορική χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Γιώργος Παντελόπουλος, την αυριανή πρεμιέρα της νέας παραγωγής του θεατρικού σχήματος, που είναι το έργο “Το γλέντι”, της Αργυρώς Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Ο κ. Παντελόπουλος ανέφερε ότι η παραγωγή έχει επετειακό χαρακτήρα, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΜΕΘ, που συνεχίζει αδιάλειπτα το πολιτιστικό του έργο. Ο πρόεδρος του ΜΕΘ τόνισε ότι μέσα από αυτό το έργο το θεατρικό σχήμα, που είναι το αρχαιότερο στη χώρα, του θέλει να τιμήσει τον άνθρωπο και συγκεκριμένα τους μικρασιάτες, για όσα υπέστησαν, υπέμειναν και πρόσφεραν, καθώς και τους ανθρώπους του ΜΕΘ, που με το πάθος και το όραμά τους έγραψαν μια μεγάλη ιστορία που συνεχίζεται…

Ακόμη ο κ. Παντελόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Αργυρώ Μαργαρίτη για το θεατρικό της έργο, όπως επίσης και το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας, ο οποίος, σημείωσε, στάθηκε δίπλα στο ΜΕΘ τους πέντε μήνες προετοιμασίας της παράστασης. Είπε ο πρόεδρος ότι με το Σύλλογο Μικρασιατών το ΜΕΘ έχει μια εξαιρετική συνεργασία και πρόσθεσε ότι η συνεργασία είναι το ζητούμενο και προς τους φορείς της πολιτείας, όπως το υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ώστε να ξεπεραστούν αγκυλώσεις που εγείρουν εμπόδια στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία. 

Τέλος ο πρόεδρος του ΜΕΘ ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, λέγοντας ότι με την προσπάθειά τους τον έχουν συγκινήσει. 

Ο κ. Μπαλόπουλος, σκηνοθέτης της παράστασης, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει πρώτη φορά στο θέατρο και αναφέρεται στους ανθρώπους που έχουν βιώματα και μνήμες σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι το έργο παρουσιάζει μικρασιάτες σε μια γειτονιά της Αθήνας δέκα χρόνια μετά την καταστροφή και δείχνει τον πόνο των ανθρώπων για τη χαμένη τους πατρίδα, χωρίς να γίνεται δραματικό, ακολουθώντας το γρήγορο κείμενο, ενώ περιλαμβάνει ωραία τραγούδια καθώς και κωμικά στοιχεία. 

Η Βίνα Μάλαμα, αντιπρόεδρος του ΜΕΘ, παρουσίασε τις ημερομηνίες που θα παρουσιαστεί η παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το κοινό να κάνει κράτηση εισιτηρίων. 

Ο Ανδρέας Μεταξάς, που έχει κάνει τη διδασκαλία των χορών, συνεχάρη τους συντελεστές για το ζήλο και την προσπάθειά τους. 

Η Ολυμπία Βενιζελέα μίλησε συγκινημένη για το ρόλο της, μια αρχόντισσα της μικρασίας, ευκατάστατη, που όμως έχει επιλέξει να ζει με τους βιοπαλαιστές μικρασιάτες στη γειτονιά της Αθήνας για να κρατάει ζωντανή τη μνήμη της πατρίδας της.
Στ.Μ. 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ώρες παραστάσεων: 

Καθημερινές στις 21.15 μμ  

Σάββατο και Κυριακή στις 20.00μμ.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλους

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ- μειωμένο 10 ευρώ

Προπώληση στο www.ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις μια ώρα πριν την παράσταση ανάλογα με την διαθεσιμότητα στο 6945237722

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ 

Αναγνωστοπούλου Λούλα- ΔΕΣΠΩ

Βενιζελέα Ολυμπία- ΚΟΝΑ-ΓΓΕΛΑ

Βίγκος Τρύφωνας - ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Γιαννακοπούλου Ρέα- ΚΑΤΙΝΙΤΣΑ

Δουλάμης Λίνος- ΓΙΟΡΔΑΝΗΣ

Ρήγας Χρήστος- ΑΤΑΚΑΣ

Λυκούση Μαρία- ΚΑΚΟΥΛΗ

Μάλαμα Βίνα- ΕΡΑΣΜΙΑ

Μητσέα Αναστασία- ΜΙΤΣΑ

Μωραγιάννη Ειρήνη- ΛΟΥΚΙΑ

Παναγιωτόπουλος Ηλίας- ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ

Παπαβασιλείου Μύλη- ΘΩΜΑΗ

Παπουτσής Θανάσης- ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ

Σπυρακόπουλος Γιώργος- ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Τσαλακουβέρτας Νίκος- ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ

Τσίγκου Εύα- ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ

Φούκα Κωνσταντίνα- ΛΕΛΟΥ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Κείμενο : Αργυρώ Μαργαρίτη

Μουσική Επιμέλεια: Γεωργία Ψαραδέλλη, Τάσος Μπουκουβάλας

Διδασκαλία Χορών: Ανδρέας Μεταξάς

Κουστούμια : Μαρία Λυκούση

Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου

Υπεύθυνος Παραγωγής: Ανδρέας Παπαθεοδωρίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Αλεξίου

Επεξεργασία ήχου: Νίκος Κουμουνδούρος

Κατασκευή Σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ηχητικά- Φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος

                                      Γιώργος Νικολόπουλος

Τροποποιήσεις Ρούχων: Όλγα Λάκκα

Φωτογράφιση: Ηλίας Κουντάνης

Επιμέλεια διαδικτυακού υλικού: Αφροδίτη Μάλαμα

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά