Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 13:38

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Νικόλας Παλαιολόγους με τους καλύτερους μουσικούς στο ούτι

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Νικόλας Παλαιολόγους με τους καλύτερους μουσικούς στο ούτι

Τη συμμετοχή του Νικόλα Παλαιολόγου στο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Το ούτι στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς ο μουσικός είναι καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης. Μάλιστα η Μητρόπολη τονίζει ότι ο Νικόλας Παλαιολόγος είναι μεταξύ των κορυφαίων μουσικών στο ούτι στη χώρα, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να παίξουν στο αφιέρωμα…

Πιο συγκεκριμένα η Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοίνωσε: «Στο μουσικό αφιέρωμα “Το ούτι στην Ελλάδα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετάσχει ο καταξιωμένος καλαματιανός μουσικός και καθηγητής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Νίκος Παλαιολόγος.

Το ιδιαίτερο αυτό μουσικό όργανο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, θα  έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συναυλία που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 24 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο Δημήτρης Μικέλης, ο Νίκος Παλαιολόγος, ο Kυριάκος Ταπάκης , ο Haig Yaizdjian, ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, ο Χρίστος Τσιαμούλης και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης, οκτώ από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες ουτίστες της χώρας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ρεσιτάλ μουσικής δεξιοτεχνίας με προσωπικές συνθέσεις και παραδοσιακούς σκοπούς».