Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 17:43

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος στη γιορτή της Υπαπαντής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος στη γιορτή της Υπαπαντής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντή, από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμένο, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας. Επισήμανε ακόμη ότι τη Βουλή θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος…

Ο Δήμος σημειώνει ακόμη ότι “κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

Εκκλησιαστικός Τελετάρχης έχει οριστεί ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και Τελετάρχης ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας. (...) 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ηλία Αξιοτόπουλου, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις στις ενταύθα οδούς: Υπαπαντής – Σταδίου - Πλ. 23 ης Μαρτίου- Αριστομένους - Π. Καίσαρη - Φαρών - Φάριος και Μητρ. Μελετίου, λόγω της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής του Σωτήρος, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ).

Η απόφαση αυτή, θα ισχύσει την Πέμπτη 02-02-2023 από 07:00 έως 13:00, όσον αφορά στην απαγόρευση στάθμευσης και από 10:00 έως 13:00, όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Πολιούχο της Καλαμάτας, είναι προγραμματισμένη η πανηγυρική εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 21:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με είσοδο ελεύθερη. Τραγουδούν οι Ευτυχία Δημητρακοπούλου και Νίκος Ζιάζιαρης και αφηγείται ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος . Τη μουσική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Κώστας Νικολέας. Συμμετέχει το σύνολο παραδοσιακής μουσικής «Χορίαμβος» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας”.