Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις στα καταλύματα για την περίοδο των αποκριών είναι πολύ καλές.
Η υπεύθυνη του Καλαματιανού Καρναβαλιού, Κέλλυ Φερέτου, σημείωσε ότι την επομένη της Τσικνοπέμπτης, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “ΠασαρΕλα-Βάλε τη στολή σου και έλα”. Συγκεκριμένα στις οχτώ το βράδυ, στα σπιτάκια του Καλαματιανού Καρναβαλιού, στην κεντρική πλατεία, τα καρναβαλικά γκρουπ θα παρουσιάσουν τις στολές τους, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να γραφτούν σε κάποιο γκρουπ ή ακόμη να δημιουργήσουν δικό τους. Ακόμη σημείωσε ότι το 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα κορυφωθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση και την Κυριακή, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις τέσσερις το απόγευμα, με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Έλενα Κώνστα και ακολούθως με συναυλία της Τάμτα.
Για το λαϊκό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί την τσικνοπέμπτη το μεσημέρι στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων μίλησε από την ορχήστρα “Ήχος του Νότου” ο Αναστάσης Πυλιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και τη Φάρις, για την πρόσκληση συμμετοχής της ορχήστρας του στη γιορτή.
Η Ελένη Αλεξοπούλου, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, Θώμη Σταμούλη, μίλησαν για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία με το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Μαθήτριες της Σχολής Χορού θα συμμετέχουν στην εκδήλωση με χορογραφία.
Τέλος ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, ευχαρίστησε την Κέλλυ Φερέτου και όλους όσοι συμμετέχουν στο Καλαματιανό Καρναβάλι και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ τόνισε ότι εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί και στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004