Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 10:21

Βράβευση εικαστικού Γιούλας Γιδάκου

Βράβευση εικαστικού Γιούλας Γιδάκου

Θανάσης Παντές 

Η πολυτάλαντη, ενθουσιώδης και ευρηματική εικαστικός, Γιούλα Γιδάκου, δεν παύει να εκπλήσσει με τις δημιουργίες της, που είναι ευφάνταστες και προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσους ασχολούνται με τα εικαστικά. 

Αυτό συνέβη και στο Σπίτι του Ηθοποιού, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου,  όπου η Διεθνής Εταιρεία Λογοτεχνών και Ποιητών στη διάρκεια της εκδήλωσής της τίμησε την Καλαματιανή εικαστικό για την έμπρακτη συνεισφορά της στις δράσεις της, οι οποίες και θα έχουν και συνέχεια όπως επισημάνθηκε, αφού η Γιούλα Γιδάκου θα επιμεληθεί εικαστικά βιβλία συγγραφέων μελών της Διεθνούς Εταιρείας. 

Ο πίνακας που η κ. Γιδάκου πρόσφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού απεικονίζει την περιοχή Ξηρόβρυση στο Βυζίκιο Γορτυνίας, τοποθεσία με αξιοπρόσεκτη ιστορία, όπως επισημάνθηκε. 

Η Καλαματιανή δημιουργός, που δεν ξεχνά τη γενέτειρά της, ετοιμάζει και νέα έργα, ορισμένα μάλιστα εξ αυτών σχετίζονται και με την αγαπημένη της γενέθλια πόλη.

Στις φωτογραφίες η εικαστικός Γιούλα Γιδάκου με το βραβείο που έλαβε και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος παρευρεύθη στην κοπή πίτας της διεθνούς εταιρείας.