Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 01:31

Την Παρασκευή οι επετειακές εκδηλώσεις στην Καρδαμύλη για το ‘21

Την Παρασκευή οι επετειακές εκδηλώσεις στην Καρδαμύλη για το ‘21

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Την  Παρασκευή, 15 Μάρτη, θα εορταστεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης η επέτειος της εξέγερσης των Μανιατών. Ο Δήμος έχει διοργανώσει, για δεύτερη χρονιά, επετειακές εκδηλώσεις στην έδρα του, την Καρδαμύλη….

Στις δύο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης θα γίνει η παράταξη των σημαιών των σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης, Γυμνάσιο Κάμπου, Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλης) και των Συλλόγων.
Στη συνέχεια αφιχθεί η σημαία των Μανιατών και θα γίνει η έπαρσή της. Στις 14.30 θα φθάσουν οι Μαντατοφόροι – από την έδρα του Πετρόμπεη - με το μήνυμα της έναρξης του Αγώνα  στους Καπεταναίους της Δυτικής Μάνης. Θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του ’21, καταθέσεις στεφάνων και στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των  Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, στην παλαιά Καρδαμύλη, όπου η Σοφία Καπετανάκη - Επίκουρη  Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα εκφωνήσει το πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον Ιερό Αγώνα του ’21 και η αναπαράσταση της συνάντησης των Καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους. Στην αναπαράσταση θα λάβουν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Συλλόγου Νεδουσαίων και η Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου.
Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Μάνη θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο «ΛΕΥΚΙΠΠΟ» και το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο.