Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 22:25

Οι ερμηνείες του Παντελή Καψή για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στη μνημονιακή περίοδο

Παντελής Καψής, Θανάσης Λαγός Παντελής Καψής, Θανάσης Λαγός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο… Αλέξης Τσίπρας έχουν το μεγάλο μερίδιο για την κατάρρευση της κεντροαριστεράς κατά τη μνημονιακή περίοδο, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις που έκανε ο Παντελής Καψής, το βράδυ της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του «Η Πτώση – 2011 Το έτος μηδέν της κεντροαριστεράς». Η παρουσίαση έγινε μέσα από συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Θανάση Λαγό…

Ο Παντελής Καψής ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου καθυστέρησε πολύ να λάβει τα μέτρα που ζητούσε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην οποία μπήκε η χώρα, με αποτέλεσμα να χαθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση και η κρίση να πάρει βαθύτερες διαστάσεις. Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κυβέρνησε χωρίς να δημιουργήσει πολιτικό κέντρο διαχείρισης των διάφορων πολιτικών καταστάσεων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργών, οι οποίοι μάλιστα στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι πολιτικοί, χωρίς εμπειρία, άνθρωποι της εμπιστοσύνης του και όχι ιστορικά στελέχη του κόμματός του. 

Ακόμη ο Παντελής Καψής υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότι τον χαρακτήρισε εκσυγχρονιστή πολιτικό, αναγκάστηκε, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, να ακολουθήσει τον “λαϊκισμό” του Αλέξη Τσίπρα. 

Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι για την κεντροαριστερά ο Παντελής Καψής είπε ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα εκπροσώπησης του “μεσαίου χώρου” και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει με αποφασιστικότητα για αυτά που χρειάζεται να γίνουν. Είπε ότι με τον “μεσαίο χώρο” είχε δημιουργήσει μια επαφή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε όμως ότι αυτή έχει τραυματιστεί, κυρίως από το θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών και φυσικά και από το δυστύχημα των Τεμπών. 

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση δεν προσέλκυσε ιδιαίτερα πολύ κόσμο, ενώ απουσίασε το σύνολο σχεδόν των μελών της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας. 

Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», από τις οποίες κυκλοφορεί το βιβλίο του Παντελή Καψή.

Στ.Μ.