Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 11:50

Φεστιβάλ ακροβατικών τεχνών στην Καλαμάτα

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Το 4ο  Διεθνές Φεστιβάλ KDC ακροβατικών τεχνών «Kalamata Aerial & Acro Dance Cup» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στο Κλειστό της Παραλίας, από τον Σύλλογο DANCE CHALLENGE Καλαμάτας, με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας FEDEC (Fédération européenne des écoles de cirque professionnelles).

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 9.30 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι διοργανωτές σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετέχουν αθλητές-ακροβάτες «εναέριων και εδάφους, όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 150 αθλήτριες και αθλητές από 3 χώρες αλλά και από Καλαμάτα, Αθήνα, Άργος, Κόρινθο, Κέρκυρα και Χαλκίδα, από 13 συνολικά καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια εναέριων τεχνών θα διαγωνιστούν για το Κύπελλο Καλαμάτας. Δύο νικητές του διαγωνισμού λαμβάνουν υποτροφία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε έναν από τους παγκόσμιους τελικούς «Azul Fest World Championship 2023», χτίζοντας γέφυρες του Kalamata Dance Challenge με την παγκόσμια εναέρια κοινότητα.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στη χαρά της συμμετοχής και της εμπειρίας καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού στις ακροβατικές τέχνες. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας ενώ έχει και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό. Θα υπάρχει στην είσοδο κουτί υποστήριξης για τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή» ώστε να γίνουμε όλοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας που γίνεται και πάλι για καλό σκοπό.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Fedec από τις Βρυξέλλες, ενώ τo ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει με τιμή ο διάσημος Μάγος Sankara για να προσφέρει θετική ενέργεια στους συμμετέχοντες και στο κοινό με το δικό του μοναδικό τρόπο».