Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 18:46

Επιδείξεις αργεντίνικου τάνγκο στην κεντρική πλατεία προτείνει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Επιδείξεις αργεντίνικου τάνγκο στην κεντρική πλατεία προτείνει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
Να διοργανώσουν παμπελοποννησιακές χορευτικές επιδείξεις αργεντίνικου τάνγκο, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, πρότεινε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στους εκπροσώπους του Συλλόγου Αθλητικού Χορού Dance Flame, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για…

…να τον ενημερώσουν για τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουν για το άλλο Σάββατο, 6 Απρίλη.
«Η διαπολιτισμικότητα που προάγεται από τους μουσικούς και χορευτικούς ρυθμούς του Tango Argentino» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το Dance Flame, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, με ελεύθερη είσοδο. Είναι εκδήλωση προς τιμήν των Αργεντίνων της περιοχής μας, ενώ θα χορέψει ένα διακεκριμένο ζευγάρι χορευτών από την Αργεντινή.
Επίσης ο Σύλλογος διοργανώνει το «1st Tango Fiesta Kalamata» για το τριήμερο από τις 6 έως και τις 8 Απρίλη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σεμιναρίων και εκδηλώσεων.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του δημάρχου, στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται: «ο Δήμαρχος πρότεινε τη διενέργεια ανοιχτής εκδήλωσης αργεντίνικου τάνγκο, σε κατάλληλη ημερομηνία μέσα στην άνοιξη, με τη συμμετοχή σχολών χορού από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η εκδήλωση αυτή είναι δυνατόν να διοργανωθεί στην κεντρική πλατεία.
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Δήμος θα στηρίζει οτιδήποτε κάνει την Καλαμάτα περισσότερο ελκυστική από τουριστικής πλευράς και περισσότερο «ανοικτή» διεθνώς».