Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 21:18

Συναυλία με κρουστά και υπογραφές για την κλιματική αλλαγή

Συναυλία με κρουστά και υπογραφές για την κλιματική αλλαγή

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην «Πορεία των Λαών για το Κλίμα» συμμετέχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς», που διοργανώνει και συναυλία με συλλογή υπογραφών, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, το βράδυ στον πεζόδρομο της Μπενάκη, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας…

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στην «Πορεία των Λαών για το Κλίμα» συμμετέχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς», που διοργανώνει και συναυλία με συλλογή υπογραφών, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, το βράδυ στον πεζόδρομο της Μπενάκη, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας…

Γράφει ο Πολιτιστικός Οργανισμός: «Στις 21 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που έγινε ποτέ. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι «την γαμ*σαμε», αν η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώσει τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου της αρκτικής τούνδρας. Το σίγουρο είναι ότι, είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες - η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες σε αυτή την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 21 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο θα κατέβουν τη μέρα αυτή σε δρόμους και πλατείες της πόλης τους συμμετέχοντας στην Πορεία των Λαών για το Κλίμα που θα γίνει λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Εκατοντάδες δράσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με το οποίο να απαιτήσουμε τη μία και μόνη λύση: τη μετάβαση σε μια φάση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια.
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 3 εκατομμύρια υπογραφές πριν από τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί σε όλους τους αρχηγούς των κρατών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, θα δημοσιευτεί σε εκατοντάδες άρθρα και θα παραδοθεί σε αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μέσα απ΄ τις δράσεις μας.
Η Καλαμάτα θα συμμετέχει δυναμικά σε αυτή την πρωτοβουλία και ετοιμάζεται να στείλει το δικό της μήνυμα στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη! Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο πεζόδρομο Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας προγραμματίζεται συναυλία κρουστών στο φως των καντηλιών, δρώμενα με καλλιτέχνες δρόμου και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «οι κλιματικές αλλαγές μας στέλνουν μήνυμα». 
Είμαστε όλοι διαφορετικοί και ποικίλοι. Αλλά όποιοι κι αν είμαστε, η κλιματική αλλαγή απειλεί όλα όσα αγαπάμε κι αυτό είναι που μας φέρνει κοντά.
Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα.
Πάρε μέρος  κι εσύ στη μεγάλη Πορεία των Λαών για το Κλίμα.
Έλα να υπογράψεις το ψήφισμα !!! Διάδωσέ το σε φίλους και γνωστούς,  προώθησέ το και πόσταρε το σύνδεσμο στο Facebook!
Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας, πάντα υπάρχει ελπίδα…
Πρωτοβουλία Καλαμάτας για το κλίμα
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς όλους τους τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους ηγέτες:
Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω απ΄το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 βαθμών Κελσίου, μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να προβείτε επειγόντως σε παγκόσμιες, εθνικές και τοπικές συμφωνίες και ρεαλιστικά σχέδια ώστε οι κοινωνίες μας να μεταβούν, γρήγορα αλλά με δίκαιο τρόπο, σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050. Αξίζει να σώσουμε τον πλανήτη που ζούμε και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δράσουμε. Για να αλλάξουμε όμως τα πάντα, χρειαζόμαστε τους πάντες. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας».