Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 00:00

Συνεχίζεται η γιορτή στο Πάρκο για τους αθώους συντρόφους μας...

Συνεχίζεται η γιορτή στο Πάρκο για τους αθώους συντρόφους μας...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολλοί εκ των οποίων συντροφιά με τους τετράποδους φίλους τους, προσέρχονται από το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων… 
(φωτογραφίες)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολλοί εκ των οποίων συντροφιά με τους τετράποδους φίλους τους, προσέρχονται από το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων…

Στο χώρο του πατινάζ καλλιτέχνες δίνουν από το πρωί συναυλίες, διάφοροι σύλλογοι και φορείς πραγματοποιούν παζάρια και παρουσιάζουν τα έργα τους, διεξάγονται παιχνίδια για τα παιδιά, ο Skitsofrenis και ο SPIT ζωγραφίζουν γρκάφιτι, ενώ γίνονται πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Η Μαρία Ασημακοπούλου, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού, μας είπε ότι σκοπός αυτής της γιορτής είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να φέρεται στα ζώα με τα οποία συμβιώνει με αγάπη και με σεβασμό. Για το σκοπό αυτό μάλιστα πολλές εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, γιατί τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να παρακινήσουν και τους μεγαλύτερους να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.
Ακόμη η κ. Ασημακοπούλου εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για το γεγονός ότι πολλοί άλλοι εθελοντές αλλά και χορηγοί έσπευσαν με βοηθήσουν για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής, έχοντας την καλύτερη διάθεση.
Σε ό,τι αφορά την κρίση τόνισε ότι πράγματι αυτήν περίοδο δυστυχώς πολλοί εγκαταλείπουν τα ζώα τους και πως ο Σύλλογος καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Σημείωσε δε ότι υπάρχει δέσμευση από το Δήμο Καλαμάτας για βοήθεια, με τη δημιουργία ενός καταφυγίου, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος εδώ και καιρό βοηθάει προσφέροντας τροφή και θα βοηθήσει και όσον αφορά τις στειρώσεις και τα εμβόλια.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις εννέα το βράδυ, με βασικό σύνθημα «+βιώνω» και «Μια γιορτή για τους αθώους…».
Σε κείμενό του ο Φιλοζωικός σημειώνει: «Ας αλλάξουμε αυτό τον κόσμο επιτέλους! Ξεκινάμε με το να σεβόμαστε τους +βιούς μας σ’ αυτό τον πλανήτη, όπως τους εαυτούς μας. Γινόμαστε υπεύθυνοι προς το σύνολο. Δεν αποκτούμε ζώο συντροφιάς αν δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι κηδεμόνες.
Πριν υιοθετήσετε ένα ζώο σκεφθείτε:
Τα ζώα είναι και αυτά εμ-ψυχα όντα. Δεν πρέπει να ζουν δεμένα ή εγκλωβισμένα. Υποφέρουν!
Μπορείτε να διαθέτετε το χρόνο που χρειάζονται για τη βόλτα, την εκπαίδευση και τη φροντίδα τους;
Έχετε την οικονομική δυνατότητα ώστε να τους παρέχετε την απαραίτητη σήμανση, ισορροπημένη διατροφή, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και θεραπεία σε περίπτωση ταυματισμού ή ασθένειας;
Ένα κατοικίδιο γίνεται αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς μας για 10-18 χρόνια.
Είναι απαραίτητο να βγάζετε βόλτα το ζώο σας με λουρί και να καθαρίζετε το περιβάλλον από τα περιττώματά του. Να διδάσκετε στα παιδιά σας να το σέβονται και να το αγαπούν. Να το φροντίσετε όταν αυτό γεράσει ή αρρωστήσει. Να στειρώσετε το ζώο σας αν δεν έχετε την πρόθεση να κρατήσετε τα μικρά και όταν μεγαλώσουν ή να τους βρείτε τους κατάλληλους κηδεμόνες.
Αν πιστεύετε πραγματικά ότι μπορείτε να είστε υπεύθυνος κηδεμόνας παρακαλούμε μην αγοράζετε κατοικίδια! Ζητήστε μας να σας κατευθύνουμε στο κατάλληλο για σας ζώο».
Στ.Μ.