Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 00:00

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες από το Video Art Festival Μηδέν

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες από το Video Art Festival Μηδέν

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Βίντεο εμπνευσμένα από τον πίνακα «The wanderer above the mist», του ρομαντικού ζωγράφου Κάσπαρ Φρίντριχ, αναμένει από καλλιτέχνες το Video Art Festival Μηδέν…

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Βίντεο εμπνευσμένα από τον πίνακα «The wanderer above the mist», του ρομαντικού ζωγράφου Κάσπαρ Φρίντριχ, αναμένει από καλλιτέχνες το Video Art Festival Μηδέν…

Τo Video Art Festival Μηδέν (με έδρα την Καλαμάτα) συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα 4Frontal για τη δημιουργία μιας ενότητας έργων βίντεο που θα σχετίζεται με τη νέα παραγωγή της ομάδας (Φάουστ του Γκαίτε) και θα παρουσιάζεται ως παράλληλο event στο χώρο υποδοχής του θεάτρου για την τρέχουσα θεατρική σεζόν τις ημέρες της παράστασης.
Ζητούμενο είναι η γενική ιδέα των βίντεο να εμπνέεται από τον πίνακα The wanderer above the mist του ρομαντικού ζωγράφου Κάσπαρ Φρίντριχ (όπου μια μοναχική ανδρική φιγούρα μας στρέφει τα νώτα, ατενίζοντας ένα αχανές και ομιχλώδες τοπίο).
Σε συνεργασία με την ομάδα 4Frontal, το Festival Μηδέν απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να δημιουργήσουν και να της στείλουν έργα στο πλαίσιο αυτού του project.
Η 4Frontal θα αναλάβει την παρουσίαση των έργων στο χώρο του θεάτρου, ενώ η ομάδα του Festival Μηδέν θα αναλάβει την επιμέλεια της ενότητας, η οποία στη συνέχεια σχεδιάζεται να ταξιδέψει και σε άλλους χώρους.
Η αποστολή των έργων και των συνοδευτικών πληροφοριών θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά σε ανάλυση προβολής, μέσω δωρεάν υπηρεσιών, όπως το wetransfer ή και μέσω Vimeo (με ενεργοποίηση της δυνατότητας download). 
Υποβάλλοντας το έργο του, ο καλλιτέχνης παραχωρεί άδεια χρήσης του για την προβολή του παράλληλα με τη θεατρική παράσταση και για μελλοντικές παρουσιάσεις του project σε άλλους χώρους.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 31 Οκτωβρίου 2014.
Για πληροφορίες και νέα επισκεφθείτε επίσης την ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.festivalmiden.gr