Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Αιμοδοσία και ενημέρωση για την προσφορά μυελού των οστών

ΤΕΤΑΡΤΗ 
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης», που έχουν ιδρύσει και στηρίζουν..

ΤΕΤΑΡΤΗ 
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης», που έχουν ιδρύσει και στηρίζουν.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι.
«Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν.
Παράλληλα, θα πραγματοποιείται ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί όποιος συμπολίτης μας ενδιαφέρεται, να γίνει εθελοντής δότης μυελού οστών. Για τον λόγο αυτό θα βρίσκεται μαζί μας, από τις 11.30 έως και τις 12.30, ο διευθυντής του Αιματολογικού Τμήματος του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας ιατρός αιματολόγος κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος» αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.