Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 19:00

Θανάσης Ηλιόπουλος: Μην πετροβολάτε το καλαματιανό καρναβάλι!

Θανάσης Ηλιόπουλος: Μην πετροβολάτε το καλαματιανό καρναβάλι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 
Ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης του καλαματιανού καρναβαλιού θεωρεί ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, που κάλεσε σήμερα όσους εκφράζουν τις ενστάσεις τους για όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες να μην το υπονομεύουν…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 
Ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης του καλαματιανού καρναβαλιού θεωρεί ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, που κάλεσε σήμερα όσους εκφράζουν τις ενστάσεις τους για όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες να μην το υπονομεύουν…

«Δώστε του λίγο χρόνο, είναι ένας καινούργιος θερμός, αφήστε το να βγάλει ρίζες, μην το πετροβολάτε», ανέφερε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, απαντώντας σε παρατηρήσεις που έγιναν πάλι σήμερα, τόσο κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όσο και κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις.
Η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε κατεπειγόντως προκειμένου να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα ηχητικά και τις εξέδρες για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού και των αποκριών. Στο διαγωνισμό κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, κάτι που προκάλεσε την ένσταση της μείζονος μειοψηφίας, η οποία έκρινε ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός, δεδομένου μάλιστα ότι η έκπτωση που προσφέρθηκε ήταν μηδενική. Η απάντηση που δόθηκε από την πλειοψηφία ήταν ότι η μία προσφορά που κατατέθηκε εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματίες της Καλαμάτας που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο και πως η έκπτωση ήταν μηδενική διότι οι τιμές της μελέτης ήταν τόσο συμπιεσμένες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο κέρδους.
Με την ευκαιρία όμως της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, επανέλαβε ότι η ενέργεια της δημοτικής αρχής, να πάρει το καρναβάλι από τους εθελοντές και να το διοργανώσει η ίδια μέσω της Φάρις, έχει προκαλέσει προβλήματα και έχει χαλάσει το κλίμα.
Ο δε Σταμάτης Μπεχράκης, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να επιδιώξει τη συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, ώστε τα καρναβάλια των δύο πόλεων να διασυνδεθούν, το ένα να υποστηρίζει και να υποστηρίζεται από το άλλο για να προβάλλεται και η ευρύτερη περιοχή.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης υπερασπίστηκε την απόφαση για τη ανάληψη της ευθύνης του καρναβαλιού από το Δήμο, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκβιάζεται ο Δήμος από κάποιους εθελοντές! Απαντώντας στον Σταμάτη Μπεχράκη σημείωσε ότι ο δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή Μεσσήνης και έχει προτείνει την αλληλοϋποστήριξη των δύο καρναβαλιών, ενώ πρόσθεσε ότι πέρσι το Καλαματιανό Καρναβάλι διέθεσε μία σελίδα του περιοδικού του για την προβολή του Νησιώτικου Καρναβαλιού, κάτι που θα γίνει και φέτος.
Αργότερα, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σχολίασε την αναφορά του Δημήτρη Μπούχαλη, περί εκβιασμού του Δήμου από τους εθελοντές και η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Νατάσσα Μπελογιάννη, απάντησε ότι κανείς εθελοντής δεν επιχείρησε ποτέ να εκβιάσει το Δήμο. Ο δε πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, επίσης υπερασπίστηκε την ανάληψη της ευθύνης του καρναβαλιού από το Δήμο, τονίζοντας ότι ο Δήμος εγγυάται τη διαφάνεια στις διαδικασίες και για παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι φέτος έγινε διαγωνισμός για τα ηχητικά, κάτι που δεν είχε γίνει όταν την ευθύνη του καρναβαλιού είχαν οι εθελοντές. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπονοεί ότι με τους εθελοντές δεν υπήρχε διαφάνεια.
Επιπλέον, ο Θανάσης Ηλιόπουλος απεύθυνε την έκκληση «μην πετροβολάτε το καρναβάλι», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και φέτος η διοργάνωση θα είναι πολύ επιτυχημένη και ότι σε λίγα χρόνια ο θεσμός αυτός θα έχει απλώσει δυνατές ρίζες.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στη Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, επανέλαβε τη θέση που εξ αρχής είχε διατυπώσει, ότι και φέτος το καρναβάλι έπρεπε να γίνει όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια και αμέσως μετά την πραγματοποίησή του να γίνει μια αναλυτική συζήτηση και εξέταση των θεμάτων, ώστε την εκδήλωση αυτή να την αναλάβει ο Δήμος. Αυτό διότι το συμβούλιο της Φάρις δεν είχε έγκαιρα στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία ώστε να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις.
Στ.Μ.