Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:39

Περιήγηση στις ρούγες της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ» 
Και το φετινό αντάμωμα των Κυπαρισσίων της Αθήνας, των μελών και φίλων του Συλλόγου «Η Αρκαδιά», έφερε χαρά στους συμπατριώτες που συναντήθηκαν στον πολυχώρο Gazartre, στο Γκάζι…
(φωτογραφίες)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ» 
Και το φετινό αντάμωμα των Κυπαρισσίων της Αθήνας, των μελών και φίλων του Συλλόγου «Η Αρκαδιά», έφερε χαρά στους συμπατριώτες που συναντήθηκαν στον πολυχώρο Gazartre, στο Γκάζι…

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης του Συλλόγου αλλά και του περιοδικού που εκδίδει, «Τριφυλιακή Εστία», περιελάμβανε την παρουσίαση, με αφορμή και την έκδοση του πρόσφατου τεύχους του περιοδικού, με θέμα "Περιήγηση στις εννέα παλιές γειτονιές της Άνω Πόλης της ιστορικής Αρκαδιάς" από τον δάσκαλο Αριστείδη Γκιουλή σε συνεργασία με τον Γιάννη Βρεττό και την Διονυσία Πλέσσα-Φωτιάδη, η οποία απήγγειλε ποιήματα Κυπαρισσίων.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική όπου ένα σύνολο από τέσσερις κιθάρες και ένα φλάουτο παρουσίασε έργα κλασικού ρεπερτορίου, Χατζιδάκι, λατινοαμερικάνικες μελωδίες, χορούς κ.λπ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου, Ρούλα Τσατσάκου, μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου, καθώς και η πρώτη παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας του για τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταλόγου των Κυπαρισσίων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.
Ιδιαίτερη τιμή, τονίζει ο Σύλλογος, «απετέλεσε η παρουσία της η συμπατριώτισσά μας Δώρας Λουίζου, που με την φωνή της συνόδευσε τους μουσικούς σε πολλά από τα τραγούδια. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια μουσικής, Αλίκη Νταή, που με τους μαθητές της και συνεργάτες της μας χάρισαν αυτό το ποιοτικό και όμορφο μουσικό πρόγραμμα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί θεσμικοί παράγοντες, πρόεδροι Συλλόγων της Τριφυλίας και Συγγραφείς καθώς επίσης και ο αρχαιολόγος και φίλος του Συλλόγου Γεώργιος Κορρές.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και περιμένουμε ακόμη πιο ενεργή συμμέτοχη και στήριξη του Συλλόγου μας κι από άλλους συμπατριώτες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα τον ζωγράφο από την Κυπαρισσία Χρήστο Παζαΐτη που βοήθησε σημαντικά στο στήσιμο της έκθεσης φωτογραφίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, τέλος, οφείλουμε και στους χορηγούς μας που πρόσφεραν τα προϊόντα τους, «Τσίπουρο Νταραίος», «Κτήμα Δερέσκου», «Μεσσήνια γη», «Γεύσεις Ιονίου» και «Αρτοποιία Αφοί Δρούλια».