Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 19:39

Με ιστιοπλοϊκά θα γεμίσει για τέσσερις ημέρες η θάλασσα της Καλαμάτας

Χρήστος Τσάμης, Νίκος Μπασακίδης, Δημήτρης Κακαλίκας, Αντωνία Μπούζα και Χάρης Βγενής Χρήστος Τσάμης, Νίκος Μπασακίδης, Δημήτρης Κακαλίκας, Αντωνία Μπούζα και Χάρης Βγενής

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 
Το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα και την Τρίτη, η θάλασσα της Καλαμάτας θα γεμίσει πανιά… Πανιά από τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα λάβουν μέρος στο…

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 
Το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα και την Τρίτη, η θάλασσα της Καλαμάτας θα γεμίσει πανιά… Πανιά από τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα λάβουν μέρος στο…

…Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist-Laser 4.7 Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Μια διοργάνωση που έφερε πάλι κοντά, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και το Ναυταθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος», που είναι οι διοργανωτές των αγώνων.
Κάλεσμα στον κόσμο να κατέβει στην Παραλία και να παρακολουθήσει τους αγώνες απεύθυναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο έφορος Νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Δημήτρης Κακαλίκας, ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής, ο έφορος ιστιοπλοΐας τριγώνου του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα.
Ο Δημήτρης Κακαλίκας εξέφρασε τη χαρά του που ύστερα από πολλά χρόνια ο ΝΟΚ, από τον οποίο προέρχεται και ο Αίολος, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν αυτούς τους αγώνες, ενώ ευχήθηκε σύντομα να διοργανώσουν και μια διεθνή ιστιοπλοϊκή εκδήλωση. Επίσης συνεχάρη το Δήμο και την Περιφέρεια που στηρίζουν τους αγώνες, τονίζοντας ότι πάντα πρέπει να έχουν ως σκοπό την ώθηση των νέων σε δραστηριότητες που καλλιεργούν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους. Επιπροσθέτως ο Δημήτρης Κακαλίκας συνεχάρη το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που κατάφερε να φέρει στο Δήμο το Λιμενικό Ταμείο, υπογραμμίζοντας ότι ήδη το λιμάνι έχει αλλάξει εικόνα, από χοιροστάσιο που, όπως είπε χαρακτηριστικά, είχε καταντήσει. 
Ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Δήμος Καλαμάτας πάντα στηρίζει και θα στηρίζει τις αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλουν και την πόλη.
Στο ίδιο πνεύμα η Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει διοργανώσεις που αναπτύσσουν τον ναυταθλητισμό στη Μεσσηνία και μαζί τον αθλητικό τουρισμό.
Ο Χρήστος Τσάμης ανέφερε ότι στους αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 ιστιοπλόοι από περίπου 20 ναυταθλητικά σωματεία. Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΝΟΚ και του Αίολου σχολίασε «η ισχύς εν τη ενώσει», ενώ προανήγγειλε την περαιτέρω συνεργασία των δύο σωματείων για την πραγματοποίηση διεθνούς ναυταθλητικής εκδήλωσης. Τέλος ανέφερε ότι οι αγώνες περιλαμβάνουν και κοινωνικό μήνυμα, την υποστήριξη των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Τέλος, κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να υποστηρίξει τους ιστιοπλόους απεύθυνε ο Χάρης Βγενής, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό οι 300 άνθρωποι που θα έρθουν συνολικά να φύγουν με ευχάριστες αναμνήσεις από την πόλη της Καλαμάτας.
Στ.Μ.