Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 17:44

Αναδρομική της Πέρσας Παρίσσου

Αναδρομική της Πέρσας Παρίσσου

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
Μια επιλογή έργων της από 40 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες στο Λαογραφικό Μουσείο της Κυπαρισσίας η ζωγράφος Πέρσα Παρίσσου, ενώ η έκθεση έχει μεταφερθεί από την Κυριακή στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων όπου συνεχίζεται μέχρι και αύριο Τρίτη...

Πρόκειται για τοπία από την περιοχή της Τριφυλίας, προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, αλλά και πιο αφαιρετικά έργα, με έντονα όμως χρώματα - δουλειά των τελευταίων χρόνων.
Η Πέρσα Παρίσσου γεννήθηκε στα Φιλιατρά. Φύση ελεύθερη από μικρή, ασχολήθηκε με πάθος με τη ζωγραφική. Πήρε μαθήματα από μεγάλους ζωγράφους και απέκτησε το πρώτο δίπλωμα BA honors Bolton University της Αγγλίας στις Καλές Τέχνες.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί τα δρώμενα στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ιδιαιτέρως δε το Εργαστήρι του Π. Χαραλάμπους (Πρύτανη της ΑΣΚΤ).
Σήμερα παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Master of Art in Design) στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο ΑΚΤΟ και Middlesex University.
Έχει κάνει 12 ατομικές και έχει λάβει μέρος σε 40 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της κοσμούν πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας και είναι επισκέψιμη τις ώρες: 7.00 - 11.00 μ.μ.