Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 12:56

Εργαστήριo και πρωτοχρονιάτικη πίτα στο “Προσεχώς”

ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει την Παρασκευή 8 Γενάρη ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Προσεχώς» στην οδό Σφακτηρίας και Πολυβίου στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.00 ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με αχνιστά χοτ ντογκ και φρέσκια απαστερίωτη μπύρα. Νωρίτερα, στις 6.00 το απόγευμα...

...θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο της παιδικής γωνιάς για το 2016. Θέμα: Αυτοσχέδιες ταΐστρες πουλιών, οι οποίες θα μπορούν να τοποθετηθούν σε μπαλκόνια και πάρκα. Όσοι έχουν συσκευασίες tetrapak από χυμό ή γάλα (από την ανακύκλωση) μπορούν να τις φέρουν.
Για αργότερα έχει προγραμματιστεί ένα σεμινάριο βίντεο, στο πλαίσιο του σχεδίου κατάρτισης REC'On the future, όπου συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων θα εμπλακούν σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο δημιουργώντας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Εάν θέλετε να είστε ένας από αυτούς, η διαδικασία είναι η εξής:
Το πρόγραμμα αφορά σε δύο συναντήσεις:
1. Απρίλης 2016 για δύο εβδομάδες στο Prizren (Kosovo), όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και θα δημιουργηθούν ταινίες μικρού μήκους (2 ή 3 συμμετέχοντες ανά χώρα)
2. Αύγουστος 2016, και πάλι στο Prizren, όπου θα παρουσιαστούν τα ταινιάκια και η εμπειρία των συμμετεχόντων κατά το σχέδιο (αυτή η φάση αφορά έναν συμμετέχοντα από κάθε χώρα για να εκπροσωπήσει την ομάδα του/της).
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus + και καλύπτει τη διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων. Για τα έξοδα ταξιδίου οι συμμετέχοντες θα αποζημιωθούν έως και 275 ευρώ (ανάλογα με τις αποδείξεις που θα προσκομίσουν) μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Προθεσμία υποβολής αίτησης: 15/1/2016