Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 19:23

"Απλώνεται" το Καλαματιανό Καρναβάλι, που θα κλείσει με συναυλία των otherview

Μαρία Ιωάννα Μάλαμα, Βασιλική Γκόνη, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Σταυριάννα Λογιώτη Μαρία Ιωάννα Μάλαμα, Βασιλική Γκόνη, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Σταυριάννα Λογιώτη

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 33 ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ 
Τα 33 έφτασαν τα πληρώματα που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, η τελετή έναρξης του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φλεβάρη στην πλατεία Όθωνος. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την προετοιμασία του καρναβαλιού, όπου ανακοινώθηκε ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις του, ιδιαίτερα η καρναβαλική παρέλαση, «απλώνονται». Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα κάνει φέτος κύκλο γύρω από την κεντρική πλατεία και αντί να σταματήσει στην Αριστομένους θα συνεχίσει στη Φραντζή, μετά στη Σιδηροδρομικού Σταθμού και από εκεί θα μπει στην κεντρική πλατεία…

Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο Πνευματικό Κέντρο,  ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται χωρίς προβλήματα και ότι το πρόγραμμα έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί και θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, από την πλευρά του εξέφρασε την χαρά του τονίζοντας ότι η ανταπόκριση των εθελοντών αλλά και των καρναβαλιστών είναι πολύ ικανοποιητική. Ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα εκτός από το πρόγραμμα του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα έχει οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλο το εύρος του Δήμου, οι οποίες στηρίζονται στις παραδόσεις και τα έθιμα κάθε περιοχής. Τόνισε δε ότι η κορυφαία από τις εκδηλώσεις αυτές είναι το δρώμενο ευετηρίας της Νέδουσας.
Η εθελόντρια Μαρία Ιωάννα Μάλαμα σημείωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής πληρωμάτων και καρναβαλιστών, που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έληγε σήμερα, παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή 21 Φλεβάρη. Σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 33 πληρώματα, ενώ πρόσθεσε ότι οι στολές των πληρωμάτων είναι εντυπωσιακές, πολύχρωμες και με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο.
Η εθελόντρια Βασιλική Γκόνη αναφέρθηκε στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Όθωνος στις 28 Φλεβάρη. Όπως σημείωσε, θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, παιχνίδια και την κήρυξη της έναρξης από το δήμαρχο. Σημείωσε επίσης ότι το πάρτι του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει στις 4 Μάρτη, ενώ στις 5 Μάρτη θα γίνει νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών, με εκκίνηση το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και τερματισμό την κεντρική πλατεία, αλλά με διαδρομή σε πολλές κεντρικές οδούς και όχι αποκλειστικά από την Αριστομένους.
Η εθελόντρια Σταυριάννα Λογιώτη από την πλευρά της πρόσθεσε ότι η αποκορύφωση του καρναβαλιού θα γίνει με τη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 13 Μάρτη, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους otherview. Επίσης σημείωσε ότι ο τελικός του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού θα γίνει στις 12 Μάρτη.
Στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων εντάσσεται και το εγχείρημα για το σπάσιμο του ρεκόρ Guiness, στο χορό Μπατσάτα, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Για το εγχείρημα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου η Λίνα Καλαποθάκη, που σημείωσε ότι από την Καλαμάτα θα χορέψουν περίπου 300 άτομα, ότι για να σπάσει το ρεκόρ θα χρειαστεί συμμετοχή περισσότερων από 704 χορευτών, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των χορευτών θα προσεγγίσει τους 800.
Στ.Μ.