Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 00:36

Αποκριάτικες μάσκες στο Αγρόκτημα Φοίφα

Αποκριάτικες μάσκες στο Αγρόκτημα Φοίφα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Από τα παραδοσιακά αγροτικά καρναβάλια, και ειδικά το αυθεντικό «Δρώμενο ευετηρίας» της Νέδουσας Ταϋγέτου, εμπνέεται το εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Αγρόκτημα Φοίφα, τις ώρες 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ...

Οι συμμετέχοντες θα ανατρέξουν σε εικόνες, έθιμα και τελετουργίες της συγκεκριμένης περιοχής ενώ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική αποκριάτικη μάσκα με φυσικά και άλλα υλικά.
«Το καρναβάλι και η μεταμόρφωση που υπάρχει σε αυτό, έχουν μια "φυσικότητα" και ταυτόχρονα μια "ιερότητα" που πολλές φορές αλλοτριὠνονται στη σύγχρονη ζωή. Καλούμε μικρά και μεγάλα παιδιά να εμπνευστούν από το παραδοσιακό καρναβάλι και να δημιουργήσουν τη μάσκα που τους ταιριάζει πιο πολύ!!!» γράφει η πρόσκληση, ενώ εκφράζονται ευχαριστίες στον Αντώνη Καζάκο για την παραχώρηση λαογραφικού υλικού.
Όσοι πάρουν μέρος θα ήταν χρήσιμο να έχουν μαζί τους μια παλιά δική τους μάσκα, την οποία θα ήθελαν να μεταμορφώσουν.
Για πληροφορίες και εγγραφές στέλνετε μήνυμα στο inbox ή καλείτε στο 27210 22505.

Σαββατιάτικα εργαστήρια
δημιουργικής απασχόλησης για γονείς και παιδιά

α. Το κόστος του εργαστήριου είναι 5 ευρώ (είτε για παιδί με έναν συνοδό, είτε για ενήλικα). Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται καφές και βιολογικά αφεψήματα, φυσικός βιολογικός (πάντα) χυμός πορτοκάλι, μετά φυσικού δεκατιανού έκπληξη, όλα από το αγρόκτημα, με αγάπη και μεράκι! Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα (και το πιο σημαντικό) στηρίζεται η διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας σπόρων του Αγροκτήματος και το εκπαιδευτικό του έργο. (Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
β. Καλό είναι όσοι παίρνουν μέρος στα εργαστήρια να φοράνε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για εργασία στο κτήμα.

RETHINK PROJECT
www.rethink-project.gr
Farma Fifa Permaculture
https://www.facebook.com/farmafifapermaculture?fref=ts
RE:THINK ΚΟΙΝ.Σ ΕΠ
Αγρόκτημα Φοίφα, Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος), Καλαμάτα