Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 12:50

Μαύρη κωμωδία στη Λέσχη

Τον «13ο Κληρονόμο» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 20 Ιουλίου στο Καφέ Σινέ…

«Ένας νεαρός αστός προσπαθεί να αναρριχηθεί στη διαδοχή ενός Δουκάτου, για να εκδικηθεί την αδικία που έγινε στη μητέρα του, σκοτώνοντας όλους τους ευγενείς που προηγούνται στη σειρά της διαδοχής...!

Σε σκηνοθεσία Robert Hamer, “Ο 13ος κληρονόμος” είναι μία ξέφρενη βρετανική μαύρη κωμωδία των Ealing Studios που μεσουράνησαν στη μεταπολεμική Βρετανία, κάνοντας σήμα κατατεθέν τους την ειρωνεία και τον κυνισμό των μαύρων κωμωδιών τους και αναδεικνύοντας το βρετανικό χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο.

Η ταινία διακωμωδεί το στιλ της αριστοκρατικής Βρετανικής παράδοσης, των ευγενών με τα κτήματα τους, των λόρδων και όλων των άλλων στοιχείων που χαρακτηρίζουν τoν ταξικό διαχωρισμό της χώρας, με εξαιρετικό χιούμορ, στυλ, αλλά ταυτόχρονα με κυνισμό και σνομπισμό. Το επίπεδο της ταινίας ανεβάζουν οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με εξέχουσες αυτές του Ντένις Πράις, που υποδύεται τον επίδοξο δούκα και του απίστευτου Άλεκ Γκίνες, ένα από τα πιο εύπλαστα πρόσωπα που έχει ευτυχήσει να συλλάβει η κινηματογραφική κάμερα, στην τρίτη μόλις ταινία της καριέρας του, όπου με αστείρευτο ταλέντο εναλλάσσεται σε 8 ρόλους!

Για όλους αυτούς τους λόγους «Ο 13ος κληρονόμος» θεωρείται μία από τις καλύτερες αγγλικές ταινίες όλων των εποχών και δικαίως έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο top 100 του βρετανικού κινηματογράφου».

Ο 13ος κληρονόμος - Kind Hearts and Coronets

Comedy, Crime| 1949 | UK | 106’

Σκηνοθεσία: Robert Hamer

Παίζουν: Dennis Price, Alec Guinness, Valerie Hobson

21:30, Καφέ Σινέ, Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών