Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 02:56

25KDF 2019 - Πέμπτη στην πλατεία

25KDF 2019 - Πέμπτη στην πλατεία

Η αρετή της αναζήτησης είναι το θέμα της παράστασης “Ohtli”, του Francisco Cordova, που θα παρουσιαστεί απόψε, 25 Ιούλη 2019, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο των ανοιχτών παραστάσεων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας...

PHYSICAL MOMENTUM - FRANCISCO CÓRDOVA

OHTLI

25.7.2019 | 22:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

Ο Francisco Córdova [Φρανσίσκο Κόρδοβα] παρουσιάζει το σόλο του Ohtli (Μονοπάτι) για την αρετή της αναζήτησης, όταν κάθε βήμα της πορείας του ανθρώπου γεμίζει με νόημα. Όταν το βήμα, ελαφρύ, χωρίς περιορισμούς, αναζητά τον αέναο ορίζοντα.

«...όταν γεννήθηκε το κοράκι, τράβηξε τον αφαλό του και γι’ αυτό τώρα περπατά» (από την προφορική παράδοση των Nahua του Μεξικού)

--

O Francisco Córdova είναι Μεξικανός χορευτής, χορογράφος και παιδαγωγός. Με προπτυχιακές σπουδές στον σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή του Μεξικού, μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο, τη σκηνοθεσία και το σκηνικό φωτισμό στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης, συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Μόντρεαλ και τη Νέα Υόρκη. Διευθύνει την ομάδα Physical Momentum, το φεστιβάλ ATLAS México Festival και το Πρόγραμμα Τεχνικών Κίνησης [Training Program of Techniques of Movement (TDM)] στο Μεξικό και τη Βαρκελώνη. Από το 2006 έχει αναπτύξει τη δική του μέθοδο (Body Action), την οποία έχει διδάξει σε πολυάριθμα σεμινάρια, που οργάνωσε για ομάδες, φεστιβάλ και διεθνή καλλιτεχνικά κέντρα στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 25KDF 2019 - “Σώματα στο φως” 25 KDF 2019 - Ταινίες του Bela Tarr »