Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 13:17

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την έκρηξη κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας-γυναικοκτονίες

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την έκρηξη κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας-γυναικοκτονίες

“Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ”

“Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία” υπογραμμίζει σε δήλωσή της, με αφορμή την “κτηνωδία” των γυναικτονιών, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου…

Πιο συγκεκριμένα η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και τώρα βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας,  Νάντια Γιαννακοπούλου στη δήλωσή της τονίζει: 

“Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων . Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας.

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία”.