Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 19:39

Διάλογος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Διάλογος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Διάλογο σε ψηφιακή πλατφόρμα για τις γυναικτονίες και την ενδοοικογενειακή βία έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σκοπός είναι οι απόψεις που θα αναρτηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα Digital Society “να αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για την εκπόνηση ολιστικών πολιτικών εξάλειψης των γυναικοκτονιών”. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο των φετινών διήμερων εκδηλώσεων για την 3η του Σεπτέμβρη θα διοργανώσει θεματικό τραπέζι διαλόγου και σε επόμενο στάδιο θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο που θα άπτεται του θέματος της απονομής δικαιοσύνης αλλά και του σκέλους της συγκρότησης των απαραίτητων δομών για την υποστήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την εξασφάλιση εργασίας κλπ.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σχετικά: “40 χρόνια μετά από την θέσπιση της ισότητας των φύλων και την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπου η γυναίκα απέκτησε για πρώτη φορά ίσα δικαιώματα με τον άνδρα, η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει την μορφή πανδημίας. 

Καθημερινά γυναίκες πέφτουν θύματα βίας και πολλές από αυτές χάνουν την ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων τους οι οποίοι τις θεωρούν αντικείμενο προς ιδιοκτησία και εκμετάλλευση, καταπατώντας το δικαίωμα τους στην ζωή. 

Η Πολιτεία απλός παρατηρητής των τραγικών γεγονότων εκφράζει την λύπη και τον αποτροπιασμό της, χωρίς όμως να δράσει για την αντιμετώπιση του τραγικού φαινομένου.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, https://digitalsociety.gr/

Eίμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές - αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών.

https://digitalsociety.gr/eimaste-mazi-sou/

Δείτε την σχετική διαδικτυακή καμπάνια:

https://kinimaallagis.gr/kampania-pasok-kinhmatos-allaghs-gia-tis-gynaikoktonies-kai-thn-emfylh-bia/”.