Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 02:22

Η τέχνη του επιλέγειν τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα

Η τέχνη του επιλέγειν τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα

Το να πετυχαίνει κανείς τους ιδανικούς ενδυματολογικούς συνδυασμούς είναι στ’ αλήθεια τέχνη. Η επιλογή των κατάλληλων για κάθε περίσταση αξεσουάρ, των μικρών πινελιών, που τονίζουν ένα σύνολο συνιστά πραγματική πρόκληση. Είτε μιλάμε για μια καθημερινή εμφάνιση, και την ανάδειξή της με ένα ωραίο μαντήλι, είτε για μια πιο επίσημη τονίζοντάς την με χρυσά κοσμήματα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε μερικές συμβουλές, που θα συγκεντρώνουν πάνω σας τα βλέμματα.

Για ποια περίσταση προορίζονται;

Όπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα κοσμήματα θα πρέπει να σκεφτείτε για ποια περίσταση προορίζονται. Υπάρχουν μερικά κομμάτια που είναι πολύ απλά για μια επίσημη εμφάνιση και αντίστοιχα άλλα, που είναι εξεζητημένα για το καθημερινό σας ντύσιμο. Επομένως η περίσταση για την οποία ντύνεστε είναι εκείνη, η οποία θα ορίσει ποια κοσμήματα θα επιλέξετε. Για παράδειγμα μπορείτε να πειραματιστείτε άνετα με μοντέρνα σχέδια και στυλ σύγχρονο σε ένα καθημερινό ντύσιμο, με μαύρο παντελόνι κι ένα απλό μπλουζάκι.

Τα διαμάντια ιδανικά για παλ τόνους

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να πετύχετε τους σωστούς συνδυασμούς είναι ξεκινώντας από τη χρωματική παλέτα. Χρησιμοποιείστε τον χρωματικό πίνακα για να βρείτε συνδυασμούς πέρα από τα τετριμμένα. Με τη θεωρία των χρωμάτων μπορείτε να δημιουργήσετε αρμονικά και οπτικά ενδιαφέροντα σύνολα. Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία της χρωματικής αρμονίας, μπορείτε να επιλέξετε συμπληρωματικά ή αναλογικά χρώματα ή να επιλέξετε ανάμεσα στο τριαδικό, το ορθογώνιο τετραδικό ή το τετράγωνο σχήμα ή τα διαχωρισμένα συμπληρωματικά χρώματα. Τέλος θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τονικότητα του συνόλου. Αν κυμαίνεστε σε ζωηρά χρώματα, τότε αντίστοιχα και στα κοσμήματα ταιριάζουν έντονες αποχρώσεις. Αν κινείστε σε παλ τόνους, τα διάφανα και ουδέτερα διαμάντια είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Ορίστε το στυλ

Με τον ίδιο τρόπο που ορίζετε τις ενδυματολογικές σας επιλογές, όμοια μπορείτε να καθορίσετε το στυλ σας και στα κοσμήματα. Αν υπάρχει μια συγκεκριμένη αισθητική γύρω από την οποία κινείστε για την επιλογή κοσμημάτων σας, αυτή μπορεί να κάνει την εύρεση των σωστών κομματιών ακόμη πιο εύκολη. Προτιμάτε τολμηρούς συνδυασμούς με πολύ μαύρο και δέρμα ή κάτι πιο εκλεπτυσμένο σε απλές και καθαρές γραμμές; Ίσως σας αρέσει ένα πιο χαλαρό ύφος με boho αναφορές, πολλά τζιν και φαρδιά μπλουζάκια. Αν καταφέρετε να βρείτε τις λέξεις, που περιγράφουν το στυλ σας, τότε και η εύρεση των κατάλληλων αξεσουάρ γίνεται παιχνίδι. Κάποια με πιο τολμηρό ύφος μπορεί να προτιμήσει κοσμήματα από μέταλλο, εντυπωσιακά σκουλαρίκια και κολιέ σε layers. Αντίστοιχα κάποια με πιο κλασικό στυλ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πιο κλασικό κομμάτι.

Κάποιες φορές πάλι θέλουμε να συνδυάζουμε διάφορα στυλ. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζουμε τα κοσμήματα, που διαθέτουμε. Κάντε ένα γενναίο ξεκαθάρισμα στην κοσμηματοθήκη σας. Ανάμεσά τους βρίσκονται κάποια μοντέρνα κομμάτια και κάποια κλασικά από χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Ένα κομμάτι από πολύτιμα μέταλλα και λίθους φυσικά δε θα το πετάξετε. Αυτά εκτός της συναισθηματικής αξίας, αποτελούν και κάποιου είδους επένδυση, όπως αυτή που κάνει κάποιος αγοράζοντας μια χρυσή λίρα. Είτε έχει συμβουλευτεί κανείς την τιμή χρυσής λίρας είτε όχι, δεν την πετάει.

Κι όμως, ο τόνος της επιδερμίδας παίζει μέρος στην τελική επιλογή

Ο τόνος της επιδερμίδας σας μπορεί να μην αποτελεί μέρος της ενδυματολογικής σας επιλογής, παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα επιλέξετε τα σωστά κομμάτια. Πιθανότατα έχετε ήδη βρει ποια χρώματα σας κολακεύουν και ποια δε σας ταιριάζουν ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε, ότι το ροζ σας κάνει να μοιάζετε υπερβολικά λευκή, ενώ το πορτοκαλί μπορεί να βγάζει ένα πιο «σκληρό» αποτέλεσμα. Εφαρμόστε τις ίδιες αρχές και στα κοσμήματά σας. Όπως το χρώμα των ρούχων σας μπορεί να σας αναδείξει, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με εκείνο των κοσμημάτων σας.

Έτσι στους ψυχρούς δερματικούς τόνους ταιριάζει το λευκό, το χρυσό και το ασημί. Στα κοσμήματα αντίστοιχα οι άνθρωποι με ψυχρό δερματικό τόνο κολακεύονται ιδιαίτερα από το κόκκινο, το μπλε και το μωβ. Το χρυσό ταιριάζει ιδανικά στους θερμούς τόνους και αναδεικνύεται όντας σε αντιπαράθεση με σκούρα μαλλιά. Ως προς τα μέταλλα οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι αναδεικνύονται από το ασημί και τον λευκόχρυσο. Οι ουδέτεροι δερματικοί τόνοι ταιριάζουν ιδανικά με χρυσό και ασημί, καθώς και με τους περισσότερους πολύτιμους λίθους. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν μπορούν να φορέσουν κάτι άλλο, απλώς το ασήμι και ο χρυσός τους αναδεικνύουν περισσότερο από άλλα κοσμήματα. Τέλος κοσμήματα όπως τα κίτρινα διαμάντια, αποχρώσεις του πορτοκαλί, αλλά και τα σμαράγδια ταιριάζουν καλύτερα στους θερμούς τόνους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε επιλογές, που θα σας κολακεύσουν και θα σας αναδείξουν.