Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 02:12

Τα don’ts των εταιρικών δώρων

Τα don’ts των εταιρικών δώρων

Κάθε χρόνο πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν εταιρικά δώρα στους υπαλλήλους τους σε διάφορες εταιρικές εκδηλώσεις, γιορτές ή events με σκοπό να τους εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, να ενισχύσουν την αφοσίωση τους σε αυτές και να ενδυναμώσουν τις ενδοεταιρικές σχέσεις. Ωστόσο τα δώρα αυτά δεν είναι πάντα επιτυχημένα. Βρείτε παρακάτω τα don’ts των εταιρικών δώρων και αποφύγετε να υποπέσετε σε λάθη κατά την επιλογή του τέλειου δώρου.

 

  1. Επιλέγετε προσωπικά δώρα

Στο επαγγελματικό περιβάλλον οι σχέσεις είναι πιο τυπικές για αυτό τα πολύ προσωπικά δώρα δεν έχουν θέση σε αυτό. Στην προσπάθειά σας να προσφέρετε ένα δώρο που θα ικανοποιήσει τους υπαλλήλους σας μπορεί να επιχειρήσετε να επιλέξετε κάτι που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα και την αισθητική του παραλήπτη και να κάνετε ένα προσωπικό δώρο, π.χ. κάποιο ρούχο, ωστόσο αυτό καλό είναι να αποφεύγεται.

  1. Επιλέγετε κωμικά δώρα

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι τα κωμικά δώρα είναι πράγματι υπέροχα, ωστόσο αρμόζουν καλύτερα να τα προσφέρετε στους φίλους σας και τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Καθώς δεν γνωρίζετε αν ο παραλήπτης θα μοιράζεται την ίδια αίσθηση του χιούμορ με εσάς, είναι παρακινδυνευμένο να επιλέξετε ένα κωμικό εταιρικό δώρο, όπως για παράδειγμα ένα προσωποποιημένο ημερολόγιο με κάποιο τυπωμένο αστείο μήνυμα.

  1. Επιλέγετε ακριβά δώρα

 Όταν προσφέρετε ένα δώρο θέλετε ο παραλήπτης να νιώσει την ευγνωμοσύνη σας και να ενθουσιαστεί με αυτό, όμως δεν χρειάζεται να προσφέρετε κάτι ακριβό για να πετύχετε τον σκοπό σας. Τα ακριβά εταιρικά δώρα μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους παραλήπτες τους και να τους κάνουν να νιώσουν αμήχανα, για αυτό προτιμήστε δώρα τα οποία δεν είναι ευτελούς αξίας, αλλά δεν ξεφεύγουν οικονομικά.

  1. Επιλέγετε φθηνά δώρα

Μπορεί η επιλογή ακριβών δώρων να μην αρμόζει στο επαγγελματικό πλαίσιο, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τα φθηνά δώρα. Προσφέροντας το δώρο σας θέλετε να εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη και να τον κάνετε να αισθανθεί πόσο τον εκτιμάτε. Αν επιλέξετε ένα φθηνό δώρο το μόνο που καταφέρνετε είναι το δώρο σας να χάσει το νόημά του εξαρχής.

  1. Επιλέγετε διαφημιστικά δώρα

Η προσφορά δώρων με διαφημιστικά logo δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να δείξετε στους συνεργάτες σας την εκτίμηση σας, αντιθέτως δημιουργούν την αίσθηση ότι η κίνησή σας αποτελεί τακτική μάρκετινγκ. Σκοπός του εταιρικού δώρου είναι να αντιληφθεί ο παραλήπτης ότι εκτιμάτε την σκληρή δουλειά του και όχι ότι στέλνετε το δώρο για να προβάλετε την επιχείρησή σας.