Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 18:51

Κάλεσμα ενότητας από τη Γιώτα Κοζομπόλη στο μήνυμά της για την επέτειο του ‘21

Κάλεσμα ενότητας από τη Γιώτα Κοζομπόλη στο μήνυμά της για την επέτειο του ‘21

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Οι φετινές εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821 και την παλιγγενεσία του έθνους, βρίσκουν τη χώρα μας, την Ευρώπη, την ανθρωπότητα, παγωμένες από το τυφλό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, που προκάλεσαν δυνάμεις του σκότους.Είναι για το λόγο αυτό, επιτακτικό, όσο ποτέ άλλοτε, να σκύψουμε πάνω στις αξίες που ενέπνευσαν την  επανάσταση του 1821. Tην Ελευθερία, τη Δημοκρατία των Δικαιωμάτων του ανθρώπου, την αλληλεγγύη...

 

 

Μόνο με τις αξίες αυτές μπορούμε να βγάλουμε από το περιθώριο και το σκότος τις δυνάμεις του Κακού που απεργάζονται τη βία ενάντια στην ανθρωπότητα.
Όχι με το φόβο, τη μισαλλοδοξία, με τους φράχτες και την περιστολή δικαιωμάτων.
Επιβάλλεται να αναστοχαστούμε και πάνω σ’ εκείνα, που έθεσαν σε κίνδυνο την επανάσταση και την αναγέννηση του έθνους.
Δεν είναι άλλα από τη διχόνοια, τις προσωπικές φιλοδοξίες, την μικροπολιτική, την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των πόρων που χορηγήθηκαν στο νεοσύστατο κράτος και που πολύ γρήγορα το οδήγησαν σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Επειδή και σήμερα η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, επιβάλλεται να αναζητήσουμε όσα μας ενώνουν για να αντιμετωπίσουμε την κηδεμονία που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από τους δανειστές.
Να κοιτάξουμε την ιστορία μας, το παρελθόν μας, για να οικοδομήσουμε δημιουργικά το μέλλον, για την πολυπόθητη και αναμενόμενη ανάπτυξη και ευημερία της χώρας μας.