Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 22:08

Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Του Θανάση Πετράκου* 
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό της Βουλής προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μια ακραία πραξικοπηματική απόφαση. Εισάγει στην ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί το Σαββατοκύριακο το νομοσχέδιο λαιμητόμος ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση και άγριας φορολογικής επιδρομής…

Η κυβέρνηση με την ακραία αυταρχική της απόφαση θέλει να αιφνιδιάσει και να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις για τις εγκληματικές αντιλαϊκές-αντεργατικές της μεθοδεύσεις.
Όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν θα αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις.
Όσο για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, αυτό το αντιλαϊκό νομοσχέδιο το οποίο σφαγιάζει τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των κοινωνικών στρωμάτων και συγχρόνως επιβάλει άγρια φορολογική επιδρομή σε όλο το λαό, να είναι βέβαιοι ότι θα εισπράξουν το  τίμημα που τους πρέπει από τον ελληνικό λαό.
Όσο για τους υποκριτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οι οποίοι δήθεν διαφωνούν με το νομοσχέδιο, ο λαός δεν ξεχνά ότι όλοι μαζί ψήφισαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 το 3ο  μνημόνιο, το οποίο προβλέπει τα άγρια αυτά αντιλαϊκά μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να σημάνει παντού σε όλη τη χώρα, ένας παλλαϊκός συναγερμός και απεργιακός αγώνας, που θα συνενώσει τους μισθωτούς, τα επαγγελματικά στρώματα, τα επιστημονικά επαγγέλματα, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία, σε ένα μεγάλο ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο νίκης για την ακύρωση της ψήφισης και εφαρμογής των μνημονιακών εκτρωμάτων.
Όλοι  στον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών.

*Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας