Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 16:20

Ποινικές διώξεις δε χωρούν στην εκπαίδευση

Ποινικές διώξεις δε χωρούν στην εκπαίδευση

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ 
Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου, έπειτα από μήνυση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Ο Π. Κουφαλάκος, στο πλαίσιο Πανελλαδικής Κινητοποίησης των Γονέων και των Μαθητών Μουσικών Σχολείων με την ιδιότητα του Γραμματέα θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Σπάρτης, Άργους και Κορίνθου για την…

…κινητοποίηση που πραγματοποιούνταν εκείνη την ημέρα στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Ενώ αρχικά του επιτράπηκε η είσοδος στο σχολείο για να ενημερώσει, στη συνέχεια, με απαράδεκτο τρόπο του ζητήθηκε να αποχωρήσει.
Και σαν να μην έφτανε αυτό υποβλήθηκε σε βάρος του μήνυση για παράνομη είσοδο στο σχολείο ως εξωσχολικός...
Η σχολική κοινότητα συναποτελείται από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, επομένως σε καμία περίπτωση ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων δε μπορεί να θεωρείται εξωσχολικός.
Πρόκειται για ευθεία επίθεση και δίωξη ενάντια στο γονεϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη. O αγώνας και η αγωνία των γονέων για μια ποιοτική παιδεία δε ποινικοποιείται!