Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 00:46

Α ρε Αντώνη μας τα λεγες

Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Κατσίβελας και Μίλτος Χρυσομάλλης (δεξιά) Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Κατσίβελας και Μίλτος Χρυσομάλλης (δεξιά)

Του Μίλτου Χρυσομάλλη* 
Θυμάμαι το 2015, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κάποιους αυταπατημένους από τις παπάτζες του Α. Τσίπρα,  να εξαπολύουν μύδρους κατά του Α. Σαμαρά.  Βέβαια δεν εξέφραζαν κάποιο ορθολογικό επιχείρημα, αλλά ήταν βυθισμένοι στο λαθεμένο θυμικό τους και στην φρούδα ουτοπική ελπίδα που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν ήδη πέσει θύματα του διχασμού που έσπερνε ο Αλέξης και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, απλώς δεν το είχαν καταλάβει…

Απεγνωσμένα, λοιπόν, προσπαθούσα να τους ξυπνήσω από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκονταν, όμως ήταν σα να βαράω γροθιά στο μαχαίρι. Παρόλο που επιχειρούσα να εκθέσω τα θετικά στοιχειά της κυβέρνησης Σαμαρά αυτοί βρισκόντουσαν ήδη υπό την επήρεια της προπαγάνδας του Τσίπρα και μου απαντούσαν: 1 από τα 20 να κάνει ο Τσίπρας  από αυτά που υπόσχεται μια χαρά θα είμαστε. Ο Αντώνης μας είπε ψέματα.

Όμως εγώ εκεί, προσπαθούσα να τους μεταπείσω, ασχέτως αν γνώριζα ότι ο αφιονισμένος δεν μεταπείθεται. Είχε στεγνώσει το λαρύγγι μου κραυγάζοντας ότι όχι μόνο δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που υπόσχεται αλλά θα στείλει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα Τάρταρα, με τα δυσβάσταχτα μετρά που θα πάρει. Φυσικά η αντίδραση ήταν ότι καταστροφολογώ, επενδύω στο φόβο κλπ.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα για το προφητικό προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ, το οποίο τους έδειχνα και γελούσαν;

Όταν ανέλυα με στοιχεία ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τη λύτρωση των μνημονίων μου έλεγαν για πέτσινα ή ματωμένα πλεονάσματα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει το μνημόνιο.

Όταν τους παρουσίαζα τις επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας, προπαγανδιστές και αργόμισθοι της αριστεράς μου επιτίθονταν  λέγοντας ότι όσοι είναι υποψήφιοι με τον Σαμαρά θέλουν κρέμασμα γιατί είναι δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες.

Ο λαϊκισμός είχε γίνει κυρίαρχη τάση. Δυστυχώς όμως αυτοί που έβριζαν και θαύμαζαν τον... λαοπρόβλητο ηγέτη έσυραν την Ελλάδα στην άβυσσο, μαζί με τον λαό της ο οποίος δεν έτρεφε τις αυταπάτες τους.

Ωστόσο η αλήθεια ήρθε και τους διέψευσε. Μπορεί να ήρθε μετά από τα συντρίμμια, όμως ήρθε και εξοβέλισε τον Τσίπρα και τους λαϊκιστές του στο πυρ το εξώτερον.

Και το όνομα της αληθείας λέγεται δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά.

Χρειάστηκε να τσακιστεί μια ολόκληρη χώρα, να φορτωθούμε άλλα 100 δισ. στις πλάτες μας και να ξεπουληθεί η Ελλάδα για 100 χρόνια για να φανερωθεί ότι μόνο επί Σαμαρά έβλεπε φως.

Είναι αυτό το χαρακτηριστικό διάγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ προχθές που δίνει στους Έλληνες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό διάγραμμα  που καταρρίπτει τα ψέματα και την πολιτική απατεωνιά του Τσίπρα, καθώς δείχνει ότι η μόνη χρονιά την τελευταία δεκαετία που η χώρα είχε ανάπτυξη ήταν με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Προφανώς είναι μίζερο και αντιπαραγωγικό να αναλογιζόμαστε τι χάσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και που θα βρισκόμασταν αν κυβερνούσε σήμερα ο Σαμαράς. Δεν έχει νόημα να σκέφτεται κανείς ότι αν δεν είχαν γίνει εκλογές τότε, θα είχαμε ήδη απαλλαγεί από τα μνημόνια.

«Έλα να ψηφίσουμε όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλεις, να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και το φθινόπωρο του 15 να πάμε σε εκλογές», έλεγε ο Σαμαράς. Ο αμοραλισμός του Τσίπρα, όμως, δεν του επέτρεψε να κάνει δεκτή την πρόταση θυσίας για την Ελλάδα. Ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα του επέβαλε να βάλει τον εαυτό του και την καρέκλα του, πάνω από την Ελλάδα και το μόνο που κατάφερε ήταν να την καταστρέψει.

Θα μπορούσατε να με επικρίνετε λέγοντας ότι γράφω τα παραπάνω για να κολακέψω και να δικαιώσω τον Σαμαρά. Γνωρίζετε μέσα σας, ότι δεν το έχει ανάγκη. Έχει πολλάκις  δικαιωθεί. Πάρα πολλές φορές μάλιστα περιοδεύοντας στη Μεσσηνία μαζί του βλέπω και ακούω πολλούς από τους τότε αντιδρώντες να του λένε: Α ρε Αντώνη μας τα έλεγες…

Ό,τι έγραψα, το έγραψα για να τονίσω ότι πλέον και επίσημα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν να πει δεν ήξερα. Να πει νόμιζα ότι. Να πει είχα την ελπίδα. Να πει με παραμύθιασε ο ψεύτης. Πρέπει ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του και να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Πλέον όλα τα κόμματα έχουν πεπραγμένα, έχουν αποτελέσματα να δείξουν. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει το κάθε κόμμα.

Πραγματικά θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα μόνο η ΝΔ έφερε και απέδειξε ότι αν δεν την έριχναν τα κοράκια και τα συμφέροντα που στήριξαν τον Τσίπρα, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια.

Όποιος στις επόμενες εκλογές θέλει το καλύτερο για τη χώρα, όποιος θεωρεί ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα είναι μονόδρομος η στήριξη στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όποιος θέλει να επιστρέψουμε γρήγορα εκεί που μας είχε φτάσει ο Σαμαράς το 2014 και να πάμε ψηλότερα πρέπει να ψηφίσει ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Όλα τα άλλα είναι απλώς αυταπάτες...

* Δρ Πολιτικός Μηχανικός 
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας