Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 18:58

Ένα πρώτο σημείωμα για τον Χάρρυ Κλυνν που έφυγε από τη ζωή

Ένα πρώτο σημείωμα για τον Χάρρυ Κλυνν που έφυγε από τη ζωή

Του Θανάση Παντέ 
Στα 78του χρόνια και ύστερα από πολλά προβλήματα υγείας και βαθιάς συντριβής για το θάνατο του αγαπημένου του γιου, Νίκου Τριανταφυλλίδη, έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός στο πανελλήνιο και όχι μόνο ως Χάρρυ Κλυνν. Πολυτάλαντος δημιουργός, ηθοποιός, συγγραφέας, ποιητής, σκηνοθέτης και περφόρμερ ο Χάρρυ Κλυνν άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική θεατρική σκηνή με την καυστική του σάτυρα…

Ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από δεκαετή διαμονή και καριέρα στο εξωτερικό, ο καυστικός σατυρικός του λόγος κυριάρχησε στην ελληνική επικαιρότητα, προτείνοντας ένα νέο τρόπο προσέγγισης στην κριτική που ως τότε γινόταν.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Χάρρυ Κλυνν ως καλλιτέχνης υπήρξε βαθύτατα πολιτικοποιημένος και η απήχησή του στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ήταν σημαντική.

Στη Μεσσηνία βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια χάρι στην πρωτοβουλία του φίλου του, αείμνηστος πλέον κι’ αυτός, Ανδρέα Μουτεβελή, για διακοπές αλλά και για την παρουσίαση βιβλίου του.

Και επειδή ο Χάρρυ Κλυνν με την πολυσχιδή του προσωπικότητα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλές προσωπικότητες της εποχής του και να τους σχολιάσει φυσικά (Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και άλλους) θα επανέλθουμε σε αυτόν τον σε επόμενο σημείωμα.