Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 22:28

Η χρονιά μπήκε με το... δεξί στους σπουδαστικούς συλλόγους του ΤΕΙ Καλαμάτας

Η χρονιά μπήκε με το... δεξί στους σπουδαστικούς συλλόγους του ΤΕΙ Καλαμάτας

Του Παναγιώτη Καρπίτη* 
Στην πρώτη συνεδρίαση, μετά τις φοιτητικές εκλογές, των ΔΣ των σπουδαστικών συλλόγων ΣΤΕΓ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ κατέθεσαν πρόταση με θέμα την αντιμετώπιση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση των φοιτητών και ιδιαίτερα των πρωτοετών που δυσκολεύονται να βρουν φθηνό και αξιοπρεπές σπίτι.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. ήταν η ανέγερση νέων εστιών, η χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές, η ένταξη των φοιτητών και των οικογενειών τους στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, η απαλλαγή των

φοιτητών από δημοτικά τέλη κλπ.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ απάντησε ότι αυτά που προτείνει η Π.Κ.Σ. δεν γίνονται! και επομένως είναι μονόδρομος για τη λαϊκή οικογένεια να χρυσοπληρώνει τις σπουδές των παιδιών της. Είναι η ίδια παράταξη που πέρυσι πρότεινε αντί για νέα φοιτητική εστία να φτιαχτεί μεσιτικό γραφείο στο ΤΕΙ!!

Συνεχίζοντας ο γραμματέας της ΠΑΣΠ προχώρησε σε απειλές ότι θα χτυπήσει τον εκπρόσωπο της Π.Κ.Σ. και είχε το θράσος να κάνει αναφορές για τη “βίλλα του Πελετίδη”, για τα “ντολμαδάκια της Μαρίκας” αναπαράγοντας αυτά που διαβάζει σε αντικομμουνιστικές φυλλάδες και ιστοσελίδες τύπου “Αυριανή” και “Χρυσή Αυγή”.

Η ΠΑΣΠ είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΕΕ που θέλει τους φοιτητές και σπουδαστές να αγοράζουν ακριβά τη μόρφωση τους, αιμοδότες των “τοπικών κοινωνιών”, τους θέλουν πελάτες των πάρτι τους.

Οι φοιτητές πρέπει να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις και τις τακτικές τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για να σπουδάζουμε, να δουλεύουμε και να ζούμε με σύγχρονα δικαιώματα!

 

*Εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής ΣΤΕΓ ΤΕΙ Καλαμάτας - Στέλεχος της ΚΝΕ