Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 23:24

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τραγικό θάνατο του 15χρονου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τραγικό θάνατο του 15χρονου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναθλητές και συμμαθητές του νεαρού ποδοσφαιριστή που κατά τη διάρκεια της προπόνησης άφησε τη τελευταία πνοή του. Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό γεγονός στη Καλαμάτα με θανάτους νεαρών αθλητών μέσα σε 3 χρόνια...

Το τραγικό αυτό γεγονός μαζί με την υπόθεση – σκάνδαλο της «κάρτα υγείας» κάνει πιο επιτακτική και επίκαιρη την θέση του ΚΚΕ ότι ο έλεγχος της υγείας ειδικά των μικρών αθλητών θα έπρεπε να είναι αποκλειστική και υποχρεωτική υπόθεση του κράτους. Να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις τακτικά, δωρεάν και με όλες τις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής, με μέριμνα του κράτους και όχι να αφήνεται αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία σε σωματεία ή ιδιώτες. Χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται δεκτοί οι αθλητές σε ομάδες και παιδικές ακαδημίες. Αυτό απαιτεί προσλήψεις γιατρών, συγκεκριμένο σχέδιο και προσανατολισμό του κράτους στην μέριμνα και στην υγεία της νεολαίας και του λαού.

Οι κυβερνήσεις όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν δίνουν προτεραιότητα στην υγεία της νεολαίας αλλά στο πως θα δοθούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήματα στις ΠΑΕ για τηλεοπτική κάλυψη μέσω της ΕΡΤ και για γήπεδα που όλοι μας χρυσοπληρώσαμε και θα συνεχίσουμε και τώρα να χρυσοπληρώνουμε αλλάζοντας μόνο το όνομα των επιχειρηματιών.

Είναι υποχρεωτική ανάγκη κάθε γήπεδο που γυμνάζονται ακαδημίες, που γίνονται προπονήσεις και αγώνες να έχει απινιδωτή και σε κάθε αθλητική δραστηριότητα να υπάρχει υποχρεωτικά άτομο από τις ομάδες που θα έχει πιστοποιημένο δίπλωμα πρώτων βοηθειών.

Αυτή η πολιτική πρέπει να καταδικαστεί στις επόμενες εκλογές στηρίζοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες κόντρα σε αυτούς που τα βλέπουν όλα σαν κόστος με συνέπεια και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.