Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:42

Νίκος Γόντικας για την Οικονομική Επιτροπή: “Επιβεβαιώθηκε πλήρως η κα Νικολάκου”

Νίκος Γόντικας για την Οικονομική Επιτροπή: “Επιβεβαιώθηκε πλήρως η κα Νικολάκου”

«ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ “ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”» 
Ομόφωνες αποφάσεις στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όλοι σαν μια «αγία οικογένεια» τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ άσχετα με ποια παράταξη εκλέχθηκαν, στην Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισαν:...

  • Σε έξι περιπτώσεις διεκδικήσεων αποζημιώσεων πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ από εργολάβο κατασκευαστή στο οδικό έργο Τζάνε Καλαμάκι στη Μεσσηνίας να ορίσουν δικηγόρο, χωρίς ιστορικό του έργου, χωρίς τη γνώμη των υπηρεσιών γι’ αυτές τις διεκδικήσεις. Η μόνη αλλαγή με όσα γινόντουσαν μέχρι τώρα στο όνομα του δικηγόρου.
  • Σε δύο περιπτώσεις ανάθεσαν έργα στη ΚΑΣΤΑΤ, παρόλο που έχει δεκάδες ανεκτέλεστα έργα, προφανώς δεν έχει την τεχνική επάρκεια και την οικονομική δυνατότητα και οφείλει στο Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η κα Νικολάκου που έλεγε στη τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής ότι «μην ανησυχείτε θα δείτε που με ένα νεύμα θα παίρνονται οι αποφάσεις ομόφωνα στη νέα Οικονομική Επιτροπή».

Όπως στα μεγάλα ζητήματα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και της διαχείρισης των απορριμμάτων που ομονοούν, έτσι και στα ζητήματα ανάθεσης των έργων και απέναντι στις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων από κοινού και σε σύμπνοια οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα συναποφασίζουν.

Εμείς θα ασκούμε με συνέπεια την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σ΄ αυτά τα όργανα.