Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 23:30

“Ο δήμαρχος επικαλείται τη δημοκρατία κατά πως τον βολεύει”

“Ο δήμαρχος επικαλείται τη δημοκρατία κατά πως τον βολεύει”

Της Μαργαρίτας Πουλοπούλου 
Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη ως όφειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας για την επιλογή του να συνδιοικεί τον Δήμο με τον τότε υπόδικο και νυν (από χθες) καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, Δημήτρη Κουκούτση, αλλά επιδόθηκε σήμερα σε αυτό που ξέρει καλά να κάνει: Να κατηγορεί τις μειοψηφίες για την κριτική που του γίνεται. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για αντιπολιτευτικό μένος και τους λέει πως πρέπει να ντρέπονται. Δηλαδή, από εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι! 

Τα έχουμε πει πολλάκις, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι η κριτική από μεριάς της αντιπολίτευσης στα λόγια, τις πράξεις, τις αστοχίες και τις παραλείψεις της διοίκησης αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και απαραίτητο στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και αυτό υπηρετούν. 

Ο δήμαρχος επικαλείται τη δημοκρατία κατά πως τον βολεύει, αφού έχει συνήθειο να ειρωνεύεται τους συμβούλους της μειοψηφίας, να μην δέχεται καμία απολύτως κριτική και ενίοτε να αυτοθαυμάζεται κιόλας. 

Είναι ολοφάνερο ότι έχει επιλέξει να γράψει στην ιστορία της πόλης με τα πιο μελανά χρώματα. 

 

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου