Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 09:25

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό- χώρο

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό- χώρο

Της Γεωργίας Ρήγα 
Ποικίλες καταγγελίες για έκφυλες συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πολλοί ηθοποιοί με μεγάλο όνομα και καταξιωμένη καριέρα, στο χώρο της υποκριτικής, έχουν οδηγηθεί στα χέρια της δικαιοσύνης, αφού οι πράξεις τους ήταν κακουργηματικές. Εξομολογήσεις θυμάτων που σοκάρουν, πράξεις βιασμού κατά συρροή, που αφήνουν μεγάλα ψυχικά τραύματα στο θύμα, που έγιναν για να καλύψουν τις αρρωστημένες τους ανάγκες και θέλω οι θύτες.

Διεστραμμένα μυαλά, που στην τηλεόραση φαντάζουν ταλέντα μπροστά στα μάτια των θεατών τους κι όμως πίσω από όλο αυτό που πλασάρεται ως υπεροχή είναι δημοφιλείς καλλιτέχνες που οι ασελγείς κινήσεις τους προσέβαλλαν βάναυσα την αξιοπρέπεια ανήλικων παιδιών. 

Τέλος, συνάδελφοι του χώρου αυτού, ενώ ξέρουν δεν καταγγέλλουν αυτά τα γεγονότα στην δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν, όπως ακριβώς τους αξίζει, εθελοτυφλούν και συνεχίζουν απτόητοι οι θύτες να παρενοχλούν με πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα κι άλλα παιδιά, δίχως καμία συνέπεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσα μας, άνθρωποι <της διπλανής πόρτας>.

 

Η Γεωργία Ρήγα είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Καλαμάτας