Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 10:29

Εκλογές πριν να είναι αργά

Εκλογές πριν να είναι αργά

Του Πέτρου Κωνσταντινέα 
Και ενώ όλα στη χώρα μας καταρρέουν, με πρόφαση ότι όλα είναι επιπτώσεις της Πανδημίας - κι όχι από την ανίκανη αντιμετώπιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη - φτάνουμε στο τραγικό νούμερο των 24.322 συνανθρώπων μας που έχουν χάσει τη ζωή τους κατέχοντας το χειρότερο δείκτη στοιχείων αντιμετώπισης της κατάστασης σε όλη την Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει καθημερινά δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες στους υγειονομικούς χωρίς να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά το σύστημα υγείας. Αντίθετα, η Πανδημία της έλυσε τα χέρια και εκμεταλλεύοντας την, έδωσε απευθείας αναθέσεις πάνω από 5 δις ευρώ σε φίλους και γνωστούς. Αδυνατώντας να στηρίξει βέβαια τη μεσαία τάξη η οποία άλλωστε και δεν την ενδιαφέρει, κι αυτό αποδεικνύεται από το φαγοπότι που έχουν στήσει στελέχη της μεταξύ τους, καθώς κι από την αύξηση στα βασικά προϊόντα των οποίων οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη, όπως το ρεύμα, τα καύσιμα, και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι δυσθεώρητες τιμές από τη μια, και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη από την άλλη να μας λέει ότι βρισκόμαστε σε σταθερή κανονικότητα, μάλλον μας δίνει την εικόνα ότι έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία. Αφού κοινωνία γι αυτούς είναι οι μεγάλοι καναλάρχες που μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι η καλύτερη Κυβέρνηση δίνοντάς της προβάδισμα σε ψεύτικες δημοσκοπήσεις. 

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν πίσω από το γυαλί, γιατί σε αντίθεση με τον έξω κόσμο δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν, ούτε να έρθουν σε συνομιλία με τον λαό, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και με το γνωστό σύνθημα που «εξυμνεί» τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, μη υιοθετώντας το φυσικά!

Τα πάντα έχουν παγώσει, από το πιο μικρό έργο μέχρι και το πιο μεγάλο. Η ανάπτυξη πάει περίπατο, η δημόσια υγεία και παιδεία καταρρέει, το ίδιο και οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι εξαντλήθηκαν! 

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παρέλαβαν μια χώρα εκτός μνημονίου και με 37 δις ευρώ στα ταμεία. Κι έχουμε φτάσει να έχουμε έλλειμμα. Το χρέος ΑΕΠ στο 206% με τον πληθωρισμό πάνω από το 5% και με τους πολίτες να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Το μεγάλο φαγοπότι είναι μπροστά για τη Ν.Δ. και με δεκανίκι τους καναλάρχες αφού τους τάισε καλά, αποδεικνύοντας το από το τελευταίο βίντεο που αναρτήθηκε από τα social media, για τις περιβόητες σακούλες με λεφτά που δόθηκαν ως προς την εξαγορά ψήφων.

Τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν άλλαξε ποτέ. Μπροστά μας έρχεται ακόμα μεγαλύτερο φαγοπότι που λέγεται ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ παίζοντας έτσι την τελευταία πράξη του δράματος.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει στη χειρότερη κυβέρνηση, μετά τη μεταπολίτευση, να συνεχίσει να μας κυβερνάει.

Γι αυτό ζητάμε εκλογές!

Αφού σε κάθε περίπτωση για τους πιο παραπάνω λόγους η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ κορμό, για να μην έχουμε μεγαλύτερες συνέπειες, αφού οι μεγάλοι της ευρωζώνης μιλάνε για το «Νέο Μνημόνιο» που θα το λέμε «Σύμφωνο Σταθερότητας»

 

Υ.Γ. Όσο για τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από τις διαμάχες μεταξύ τους αφού στα προβλήματα του Νομού είναι ΑΠΩΝ.  Τόσο για τα προβλήματα των αγροτών όσο και για τα έργα ανάπτυξης του Νομού που χρήζουν άμεσες λύσεις όπως π.χ. οι οδικοί άξονες. Δυστυχώς γι αυτούς, στο μόνο που είναι παρών είναι στις κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε είδους… δεν έχουν αφήσει γάμους, βαφτίσια, εγκαίνια, μνημόσυνα και κηδείες. Εκεί πραγματικά τους βγάζω το καπέλο.

 

Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας

Πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας