Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 01:28

Ολοκληρωτική εξόντωση

Ολοκληρωτική εξόντωση

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη  

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ σχετικά με την αιματοχυσία και τις καταστροφές σε υποδομές, δε διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου εκ μέρους των Ναζί.

 

Τέτοια βαρβαρότητα είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται, γιατί συμβάλλει στην μεγέθυνση της έχθρας ανάμεσα στους δύο λαούς και όχι στην συμφιλίωσή τους.  

 

Το παράξενο σ’ αυτήν την υπόθεση είναι, πως τα θύματα κάποιων άλλων εποχών, μετατράπηκαν σε θύτες και διαπράττουν στους γείτονές τους παρόμοιες θηριωδίες, όπως αυτές που υπέστησαν οι ίδιοι.

 

Πενήντα πέντε χρόνια τώρα στη λωρίδα της Γάζας ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι και κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα διαιωνίζεται αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

 

Θα πρυτανεύσει, άραγε, κάποτε η λογική, ώστε οι δύο λαοί να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους ή μήπως απώτερος σκοπός του ισχυρότερου είναι η ολοκληρωτική εξόντωση του πιο αδύναμου;  

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.