Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 00:00

Πάρκινγκ στο Νέδοντα και εισπρακτική λογική

Πάρκινγκ στο Νέδοντα και εισπρακτική λογική

Του Αναστάσιου Πουλόπουλου 
Ακόμη ένας χρήστης του δημοτικού πάρκινγκ, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, διαμαρτύρεται για τον μοναδικό τρόπο που έχει εμπνευστεί ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να εισπράττει χρήματα. Στο πάρκινγκ λοιπόν όποιος δεν προλάβει να πάρει το αυτοκίνητό του πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του, χρεώνεται με κλήση παράνομης στάθμευσης! Ας δούμε τι γράφει στο Δήμο ο Αναστάσιος Πουλόπουλος…

«Κύριοι, Με την υπ' αριθμό 6471 πράξη βεβαίωσης διοικητικού προστίμου από την Δημοτική Αστυνομία (Ε.Καρμοίρης, ΔΕ01 Διοικητικών) μου βεβαιώθηκε πρόστιμο 20 € την 11/6/15 για (δυσανάγνωστη αιτιολογία) με βάση το αρθρο 104 ΚΟΚ (δυσανάγνωστο) στις 9:32 μ.μ.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε (δεδομένου του μοντέλου είσπραξης των δικαιωμάτων του δήμου από το πάρκινγκ):
1. Για την ακριβή αιτιολογία του προστίμου.
2. Για το αν ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενήμεροι της ακολουθούμενης διαδικασίας και δεν είναι πατέντα των υπεύθυνων του δημοτικού σταθμού.
3. Για την λογική του προστίμου. Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν μπορεί να προβλέψει ότι ο χρόνος στάθμευσης δεν θα υπερβεί το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ. Θα σας αναφέρω τον υπερβολικότερο: Υποθέστε ότι ο σταθμεύσας υπέστη ατύχημα και είναι στο νοσοκομείο ή ... στον άλλο κόσμο. Πως θα σας φανεί να θέτετε πρόστιμο σε ασθενή ή ... νεκρό;
4. Πουθενά στον κόσμο δεν προκαταβάλλεται το τέλος στάθμευσης.
5. Βέβαια, πουθενά στον κόσμο, και μάλιστα σε πόλη που θέλει να γίνει -και μακάρι να γίνει γιατί ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα- πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν λειτουργεί αυτή η πατέντα λειτουργίας του πάρκινγκ.
6. Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία έχει άλλη λογική, από την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έχει εισπρακτική λογική και λογική ανακάλυψης θέσεων "εργασίας" για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης.
&. Ακόμα και έτσι, το αντίτιμο στάθμευσης μπορεί να εισπραχτεί την επόμενη μέρα ή την επόμενη φορά που θα έλθει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ. Δεν χρειάζεται επιβολή διοικητικού προστίμου. Στην εποχή μας είναι εύκολο την ώρα που καταγράφεται ο αριθμός του αυτοκινήτου να βγαίνει αυτόματα μια σημείωση ότι υπάρχει προηγούμενη χρέωση, και τότε να εισπράττεται πριν εισέλθει το αυτοκίνητο εκ νέου στο πάρκινγκ.
Περιμένω την απάντησή σας.
Μέχρι τότε δεν θα πληρώσω το πρόστιμο, και διατηρώ κάθε δικαίωμα να το αμφισβητήσω και μετά την απάντησή σας, αν δεν είναι τουλάχιστον λογική.
Θα δημοσιεύσω αυτό το κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο, αφού είμαι σίγουρος ότι και η Δημοτική Αρχή είναι ένθερμος οπαδός της διαφάνειας,
Επίσης θα παρότρυνα τον δήμο να βάλει αυτόματα μηχανήματα είσπραξης των τελών στάθμευσης, να μην μπορεί να μπει η να βγει κανένας χωρίς έλεγχο και χρέωση.
Είμαστε στον 21 αιώνα και πάμε για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Με τιμή
Α. Πουλόπουλος»