Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 16:33

Γιατί συμμετέχουμε με την Ομοσπονδία μας στην πανελλαδική απεργία

Γιατί συμμετέχουμε με την Ομοσπονδία μας στην πανελλαδική απεργία

Του Θανάση Βασιλόπουλου* 
Η χώρα μας διανύει το έκτο έτος μιας πρωτοφανούς κρίσης. Μια κρίση η οποία ξεκίνησε ως δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, επηρεάζοντας την αγορά και την πραγματική οικονομία και εξελίχτηκε ως κοινωνική. Συχνά ακούμε από…

…επίσημα χείλη και κυρίως σε προεκλογικές περιόδους ότι οι ΜμΕ αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όμως είναι και αυτές που πλήρωσαν το τίμημα με χιλιάδες λουκέτα και με πάνω από 800.000 ανέργους που προέρχονται από θέσεις απασχόλησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.         
Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται μόνο μισθωτοί αλλά και Επαγγελματίες, Έμποροι, Βιοτέχνες, των οποίων οι Επιχειρήσεις έχουν κλείσει οριστικά.
Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε για τις επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 96% των επιχειρήσεων στην πατρίδα μας και προσφέρουν το 85% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και το 72% της προστιθέμενης αξίας.
Με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, αλλά και την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού από την πολιτεία, η κατάσταση πλέον έχει διαμορφωθεί εφιαλτική.                                                                                      Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο ώστε ζητήματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, η χρηματοδότηση των ΜμΕ, να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό ως ΟΕΒΕΣ Νομού Μεσσηνίας συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία και στο κλείσιμο των καταστημάτων – επιχειρήσεών μας, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΣΕΒΕΕ και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνελεύσεως.
Καλούμε τα μέλη μας όπως παρευρεθούν την Πέμπτη στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας και όπως συμμετάσχουν ενεργά, σε συμπόρευση με άλλες κοινωνικές ομάδες. 

 

*Για την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, ο πρόεδρος