Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 17:38

Δήμος και αστυνομία συνεργάζονται για να διώξουν το φόβο από τη Μεσσήνη

Από τη σύσκεψη του νέου διευθυντή αστυνομίας, Παναγιώτη Πούπουζα με τη δημοτική αρχή Μεσσήνης, για την έκρηξη της παραβατικότητας-εγκληματικότητας στη Μεσσήνη Από τη σύσκεψη του νέου διευθυντή αστυνομίας, Παναγιώτη Πούπουζα με τη δημοτική αρχή Μεσσήνης, για την έκρηξη της παραβατικότητας-εγκληματικότητας στη Μεσσήνη

ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 
«Είμαι σίγουρος ότι θα λυθεί το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό». Αυτή την ελπίδα διατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, μετά την επίσκεψη του νέου Διευθυντή Αστυνομίας, Παναγιώτη Πούπουζα, στο Δημαρχείο, αναφερόμενος στα αλλεπάλληλα «πολύ σκληρά περιστατικά» που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στη Μεσσήνη με ληστείες και βιαιοπραγίες. Χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Τσώνης αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος, ενώ οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών υπογράμμισαν ότι είναι τόσο μεγάλος ο φόβος ώστε έχει ερημώσει το κέντρο της πόλης, δεν κυκλοφορούν πλέον άνθρωποι στην πλατεία. Από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψε ότι οι βίαιες ληστείες, ιδιαίτερα ηλικιωμένων ανθρώπων που κάνουν τον περίπατό τους, γίνονται από άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και παρακολουθούνται μέρα και νύχτα. Ωστόσο το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος, ότι τα συγκεκριμένα άτομα ενώ συλλαμβάνονται από την αστυνομία αμέσως μετά αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης…

Ο Γιώργος Τσώνης ζήτησε να επισκεφθεί το νέο Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση, ωστόσο εκείνος προσφέρθηκε να πάει ο ίδιος στη Μεσσήνη, κάτι που έγινε το μεσημέρι. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Διευθυντή Αστυνομίας μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί. Η βεβαιότητα αυτή πηγάζει, όπως τόνισε, από την αποτελεσματικότητα του νέου Διευθυντή Αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα είναι από τη Μεσσήνη. Ο Παναγιώτης Πούπουζας είναι από τους καλύτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, τόνισε ο δήμαρχος, και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει στη Μεσσήνη.
Πάντως ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι ενώ τις τελευταίες ημέρες η παρουσία της αστυνομίας στη Μεσσήνη είναι έντονη, σήμερα σημειώθηκαν δύο περιστατικά, ένα στην Κάτω Πλατεία και ένα στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο ο δήμαρχος συνέστησε στους κατοίκους της Μεσσήνης υπομονή και τους κάλεσε να μην ανησυχούν. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πούπουζας δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.
Χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Τσώνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι συγκεκριμένα άτομα έφτασαν να απειλήσουν και τον ίδιο στην πλατεία της Μεσσήνης, ενώ ανέφερε επίσης ότι κάποια στιγμή, μαζί με τον αντιδήμαρχο του Νίκο Ξενογιάννη, προέβησαν σε μια ενέργεια στα όρια του παραλογισμού, έπιασαν με κίνδυνο για την ασφάλειά τους κάποια παραβατικά άτομα και τα παρέδωσαν στην αστυνομία. Αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατο περιστατικό σε σούπερ μάρκετ της Μεσσήνης, όπου περίπου δέκα άτομα μπήκαν μέσα, ξυλοφόρτωσαν υπαλλήλους, έκλεψαν χρήματα αλλά και τρόφιμα και εξαφανίστηκαν.
MESSHNH-PEZODROMOS-31-01-17.jpgΟ Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι πρόκειται για ομάδα 6-7 ατόμων, γυναίκες, πίσω από αυτές όμως κρύβεται μια εγκληματική οργάνωση που δρα με ιδιαίτερα μελετημένο σχέδιο. Η εγκληματική αυτή οργάνωση, συνέχισε ο δήμαρχος, έχει ταυτοποιηθεί, γνωρίζει τόσο ο Δήμος όσο και η αστυνομία τα άτομα από τα οποία αποτελείται, τα οποία βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Ωστόσο, συνέχισε ο δήμαρχος, το πρόβλημα είναι τα άτομα αυτά συλλαμβάνονται μεν από την αστυνομία στη συνέχεια όμως αφήνονται ελεύθερα μέχρι να δικαστούν και συνεχίζουν την παραβατική ή εγκληματική τους δράση.
Σε ό,τι αφορά την αστυνομία ο δήμαρχος δήλωσε μετανοιωμένος για τον αυστηρό τρόπο με τον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα και τα αιτήματα του Δήμου στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης. Τόνισε δε ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα ο Δήμος και όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται και να ενημερώνουν συνεχώς την αστυνομία. Για τις ελλείψεις αστυνομικών, ο δήμαρχος σήμερα, μετά τη συνάντηση με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή, άφησε θολό το αν θα καλυφθούν, τόνισε όμως ότι η αστυνομία θα εφαρμόσει άλλους τρόπους παρέμβασης και αντιμετώπισης της κατάστασης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή άργησε να αντιδράσει, παρ’ότι είχαν γίνει προειδοποιήσεις ότι η κατάσταση με την παραβατικότητα και εγκληματικότητα γίνεται ανεξέλεγκτη. Τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα διαφορετικά η ζημιά θα είναι μεγάλη για την πόλη της Μεσσήνης.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, από την πλευρά του σημείωσε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε η αστυνόμευση στην περιοχή να ενταθεί.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Αποστολόπουλος, εξέφρασε ακραία θέση, τονίζοντας ότι η αστυνομία πρέπει να πιάνει τα άτομα που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και να τα χορταίνει στο ξύλο, ώστε και να μην το ξανακάνουν και να δίνουν πληροφορίες και για άλλα άτομα με παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά.  Επιπλέον εξέφρασε απορίες για το ρόλο της αστυνομίας, δεδομένου ότι όταν έπεσε ο ίδιος θύμα παραβατικού-εγκληματικού συμβάντος από την αστυνομία δεν δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τοποθετήσεις έγιναν και από άλλους δημοτικούς συμβούλους, όπως τον Γιώργο Αθανασόπουλο, της μείζονος μειοψηφίας, που είπε ότι στο κέντρο της Μεσσήνης άτομο επιχείρησε να επιτεθεί στη μικρή του κόρη, που κατάφερε να ξεφύγει. Διάφορα περιστατικά με παραβατικά άτομα περιέγραψαν και πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου.
Τέλος, όσον αφορά τους δράστες αυτών των περιστατικών ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανέφερε ότι είναι κάποιοι τσιγγάνοι. Αναφερόμενος γενικότερα υπογράμμισε ότι ο Δήμος προσπαθεί να υποστηρίζει με κάθε τρόπο άτομα που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, ώστε να μην προβαίνουν σε παραβατικές πράξεις. Ειδικά δε για τους τσιγγάνους ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης τους προσφέρει οτιδήποτε χρειάζονται, αν και μερικοί από αυτούς δεν το αναγνωρίζουν. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι τσιγγάνοι ζήτησαν κάδους απορριμμάτων. Όταν ο Δήμος έστειλε τους κάδους αυτούς, δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν λίγες ώρες μέχρι να εξαφανιστούν. Προφανώς τους είχαν πουλήσει, είπε ο δήμαρχος…
Στ.Μ.