Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:11

Εξωστρέφεια της αστυνομίας, άμεσα αποτελέσματα στη Μεσσήνη, εξυπηρέτηση του πολίτη

Εξωστρέφεια της αστυνομίας, άμεσα αποτελέσματα στη Μεσσήνη, εξυπηρέτηση του πολίτη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 
Η κατάσταση με την παραβατικότητα/εγκληματικότητα στη Μεσσήνη δεν είναι εκτός ελέγχου, δεν είναι καν ιδιαίτερα ανησυχητικός ο αριθμός των συμβάντων. Αυτό τονίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, που σημειώνει μάλιστα ότι αυτό προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία με βάση τις αναφορές και καταγγελίες προς το Αστυνομικό Τμήμα. Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με δημοσιογράφους της Καλαμάτας, με δική του πρωτοβουλία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα στη Μεσσήνη. Και αυτό είπε θα επιτευχθεί με την πρόληψη, με την «εμφανέστατη» αστυνομική παρουσία, «αστυνομικές στολές, να βλέπει ο κόσμος στολές», ανέφερε χαρακτηριστικά…

Ο όρος συνάντηση γνωριμίας δεν είναι και ο πιο σωστός για το χαρακτήρα της συνάντησης που είχε το μεσημέρι ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας με τους δημοσιογράφους, δεδομένου ότι έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια στον παρελθόν στην πόλη και λίγο ή πολύ γνωρίζει τον δημοσιογραφικό κόσμο. Έτσι η συνάντηση έγινε σε κλίμα σχετικά χαλαρό και από τις δύο πλευρές.
Ο Διευθυντής Αστυνομίας Παναγιώτης Πούπουζας μίλησε κυρίως για το πλαίσιο συνεργασίας με τους δημοσιογράφους για την εξυπηρέτηση της ενημερωτικής τους υποχρέωσης. Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους δημοσιογράφους, ενώ έδειξε την πρόθεση να εφαρμόσει πρακτικές λύσεις ώστε οι δημοσιογράφοι να ενημερώνονται γρήγορα, μέσω του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Σκοπός είναι, τόνισε, η όσο το δυνατόν πιο άμεση ενημέρωση χωρίς να ξεφεύγει η διαδικασία από το επίσημο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και χωρίς να αποσπώνται οι αξιωματικοί της αστυνομίας από το έργο τους ενώ διερευνούν σοβαρά συμβάντα.  
Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους παρουσία του διοικητή της Ασφάλειας Βασίλη Τσιγαρίδη και του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αναστάσιου Δεληγιάννη.
POUPOUZAS-DELHGIANNHS-TAS-TSIGARIDHS-VAS-03-02-17.jpg
Ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αναστάσιος Δεληγιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας και ο διοικητής της Ασφάλειας Βασίλης Τσιγαρίδης
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μεσσήνη, ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε ότι είναι προτεραιότητα η εμφανής παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία για οποιοδήποτε συμβάν της αρμοδιότητάς της, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει η συγκρότηση και λειτουργία του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία τοπικού συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας.
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστυνομικές υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί τέτοια ζητήματα ως δικαιολογία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αστυνομία μπορεί να είναι αποτελεσματική ακόμη και αν υπάρχουν ελλείψεις.
Επίσης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Παναγιώτης Πούπουζας τόνισε ότι βασικό του μέλημα είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη και η εξωστρέφεια των Υπηρεσιών της αστυνομίας. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και συνδέονται με την Αστυνομία, όπως για τα ναρκωτικά, τις απάτες κ.ά
Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών θα μιλήσει την Τρίτη σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, ενώ, επίσης την Τρίτη, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ημερίδα για το διαδίκτυο και τα παιδιά, στην οποία έχει προσκληθεί ως ομιλητής και ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμάτας.
Στ.Μ.