Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 17:59

Και επίσημα τοπικός αστυνόμος στη Χώρα

Και επίσημα τοπικός αστυνόμος στη Χώρα

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 
Παρουσία της αστυνομικής ηγεσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία καθώς και της ηγεσίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ξεκίνησε και επίσημα το πρωί, με την τέλεση αγιασμού, η δραστηριότητα του Τοπικού Αστυνόμου στη Χώρα της Τριφυλίας. Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στη Χώρα υπηρετεί ξανά αστυνομικός, ενώ ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Δημήτρης Τριγώνης, ευχήθηκε στον Τοπικό Αστυνόμο καλή αρχή και επιτυχία στο έργο του…

ASTYNOMOS-XORA-TOPIKOS-31-03-17.jpg«Ανέκαθεν είχαμε την καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία. Σήμερα, στη μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου μας, τη Χώρα, όπου οι ανάγκες στην αστυνόμευση είναι τεράστιες, ειδικά την περίοδο της συγκομιδής ελαιοκάρπου, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η παρουσία ενός αστυνομικού οργάνου. Γι’ αυτό είναι μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, σήμερα υποδεχόμαστε και επίσημα τον νέο Τοπικό Αστυνομικό, η παρουσία του οποίου θα βοηθήσει σε μια ασφαλέστερη καθημερινότητα. Ως Δήμος είμαστε πάντα στο πλευρό σας, να υποστηρίξουμε όπου χρειαστεί το έργο σας», τόνισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, απευθυνόμενος στην αστυνομική ηγεσία και τον Τοπικό Αστυνόμο.
Από την πλευρά του ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Δημήτρης Τριγώνης, ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού. Επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην περιοχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την επιτυχημένη δράση του.
XORA-ASTYNOMOS-TOPIKOS-FOTO-31-03-17.jpgΣύμφωνα με τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Πελοποννήσου, «ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επαφές - συνεργασίες με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, με σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά, με την τοπική κοινωνία».
Στην τελετή του αγιασμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Χώρας, όπου έχει παραχωρηθεί στέγη στον Τοπικό Αστυνόμο, παραβρέθηκαν ακόμη ο διευθυντής αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων κ. Νικόλαος Νικολόπουλος κ.ά