Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 21:27

Σε θλιβερή κατάσταση ο άνθρωπος που έκαψε το αυτοκίνητο του Δήμου Μεσσήνης μπήκε φυλακή

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ 
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο άνθρωπος που το μεσημέρι κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Καλαμάτας, για το κάψιμο αυτοκινήτου μεταφοράς προσωπικού του Δήμου Μεσσήνης, τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και έξι μηνών, χωρίς αναστολή. Ο 58χρονος ήταν σε θλιβερή κατάσταση. Παρ’ότι το δικαστήριο τον ρώτησε εάν ήθελε να αναβληθεί η δίκη στο αυτόφωρο προκειμένου να προετοιμαστεί εκείνος αρνήθηκε, ενώ και όταν ήρθε η ώρα να απολογηθεί απάντησε μόνο ότι “δεν έχω να πω τίποτα”...

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο κάτοικος διαμερίσματος που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο της Μεσσήνης, λίγα λεπτά μετά τη μία τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη άκουσε μια έκρηξη. Βγήκε αμέσως στην ταράτσα και είδε αυτοκίνητο στο Δημαρχείο να καίγεται. Ειδοποίησε εκείνη τη στιγμή την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια άκουσε άλλες δύο εκρήξεις. Στο δικαστήριο είπε πως δεν είδε κάποιον άνθρωπο την ώρα του συμβάντος, ενώ στην κατάθεσή του κατά την προανακριτική διαδικασία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας είχε πει ότι πριν το συμβάν είδε τον κατηγορούμενο να περιεργάζεται το αυτοκίνητο που αργότερα κάηκε.

Το αυτοκίνητο έχει καεί ολοσχερώς στο μεγαλύτερο τμήμα του και θα αποσυρθεί για να αντικατασταθεί από το Δήμο.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της φυλάκισης χωρίς αναστολή, επειδή ο κατηγορούμενος είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για πρόκληση πυρκαγιάς στη Μεσσήνη, ενώ κρίθηκε ότι οι πράξεις του αυτές μπορεί να έχουν επικίνδυνες συνέπειες όχι μόνο για τον εαυτό του.

Στ.Μ.